facebook

Вимагають 3400 грн.: поліція масово пише водіям незаконні штрафи

Поліцейські масово виписують водіям незаконні штрафи, які можна скасувати лише через суд

В Україні поліція почала масово штрафувати водіїв за одне поширене порушення, незважаючи на заборону Кабміну. Врятуватися від свавілля вдається тільки через суд, пише «Твоя машина».

Повідомляється, що зараз в Україні водіям-новачкам видають так зване «тимчасове» водійське посвідчення, яке діє два роки. По закінченню цього терміну, водій має звернутися до сервісного центру та отримати постійні права, оскільки колишній документ втрачає свою чинність.

Однак на початку повномасштабного вторгнення рф уряд випустив постанову №184, якою продовжив термін дії всіх документів водіїв до закінчення воєнного стану.

У поліції про цей нормативний акт знають, але з невідомих причин, як стверджують юристи, останнім часом почали масово штрафувати водіїв із простроченими правами. Нерідко пояснюють це тим, що у «порушників» нібито була за 2,5 року можливість обміняти права без ризику для життя і здоров’я.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Водіям виписують штраф на 3400 грн, і проблема тут полягає в тому, що сплатити його необхідно в 15-денний термін. Єдиним способом уникнути незаконного покарання є звернення до суду, який завжди в таких випадках стає на бік водіїв.

Comments

comments

Жми «Нравится» и получай только лучшие посты в Facebook ↓

Вимагають 3400 грн.: поліція масово пише водіям незаконні штрафи