facebook

Водії, увага: важливе роз’яснення Міноборони з ТЦК та водійських прав – чи можуть забирати

У Міноборони дали роз’яснення водіям, хто та як може забрати посвідчення на керування транспортом


Українські водії побоюються, що співробітники територіальних центрів комплектування можуть забрати права, оскільки вони вважаються військовозобов’язаними. У Міністерстві оборони України дали роз’яснення щодо цього.

Як зазначають у Міноборони, українські військовозобов’язані громадяни можуть втратити права водія. Це може статися у разі невиконання обов’язків. Однак остаточно позбавити прав водія може тільки суд, а не ТЦК.

У повідомленні Міноборони йдеться, що у разі невиконання обов’язків військовозобов’язаних ТЦК та СП можуть подавати до суду щодо тимчасового обмеження у праві транспортом під час мобілізації. І лише суд може ухвалити остаточне рішення про те, чи варто позбавляти посвідчення водія.

“Рішення суду у таких справах підлягають негайному виконанню. Обмеження у праві керування транспортним засобом при мобілізації знімає виконавча служба”, – попереджає Міноборони.

Також українців попередили, що під час мобілізації у них можуть вилучати автомобілі. Але це можливо, якщо у власника це не єдиний транспортний засіб. Тобто українцям, які мають лише один автомобіль, можна не турбуватися.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Зазначимо, що моно уникнути мобілізації та перестати ховатися від ТЦК, вступивши до лав ЗСУ. Міністерство оборони України зараз набирає новачків із цивільних на добровільних засадах. Українському війську потрібні бійці у війська дронів та ГУР. Початківцям пропонують привабливі умови.

Comments

comments

Жми «Нравится» и получай только лучшие посты в Facebook ↓

Водії, увага: важливе роз’яснення Міноборони з ТЦК та водійських прав – чи можуть забирати