facebook

Музеї світу з креативними експозиціями, які варто побачити

При слові “музей” ми одразу уявляємо зібрання історичних артефактів, творів мистецтва або наукових винаходів. Але в світі існують музеї, в експозиції яких представлені доволі екстравагантні та цікаві речі. У нашому огляді десятка найнеймовірніших музеїв усього світу.

1. Музей волосся Лейли в Індепенденсі

В американському місті Індепенденс існує музей, присвячений волоссю. У ньому зібрана величезна колекція вінків, зроблених з пасм волосся, а також всіляких прикрас, у яких використовується волосся. Деякі з експонатів музею раніше належали таким знаменитостям, як королева Вікторія, Мерилін Монро, Майкл Джексон, і навіть кільком американським президентам.

2. Музей вампірів та інших уявних монстрів в Парижі

Тим, хто є шанувальником вампірів, варто відвідати музей Le Musée de Vampires et Monstres de l’lmaginaire, який присвячений вампірам і іншим легендарним істотам. У музеї, який оформлений у вигляді кладовища, можна побачити кажанів, моторошні тексти, людські останки, таємничі реліквії і, звичайно, вампірів. Заснував настільки незвичайний заклад Жак Сіргіт.

3. Середньовічний Музей тортур у Сан-Джіміньяно, Італія

На відміну від сучасних днів, коли тортури є незаконними, у часи середньовіччя вони були невід’ємною частиною системи правосуддя. Середньовічний музей тортур в італійському містечку є місцем, де можна побачити моторошні пристосування, якими колись катували людей.

4. Музей бургерів Гаррі Шперле

Тим, хто думає, що музеї мали бути присвячені серйозним історичним артефактам і археологічним знахідкам, варто побувати в музеї бургерів. Гаррі Шперле — німець, який живе у Сполучених Штатах, — просто фанатично обожнює гамбургери. Протягом 10 років він зібрав колекцію з понад тисячі предметів, які пов’язані з гамбургерами. Раз на рік він відкриває двері будинку-музею для всіх охочих У майбутньому Гаррі хоче побудувати окрему будівлю для музею, яка була б відкрита для відвідин упродовж цілого року.

5. Ісландський музей фаллології в Рейк’явіку, Ісландія

Виявляється, в Ісландії існує музей, присвячений пенісам. Там зібрано понад 215 статевих органів, що належать різним ссавцям. Перш, ніж заявляти про непристойність подібної установи, варто дізнатися, що це створено спеціально для науки під назвою фаллологія. У музеї виставлені зразки пенісів морських і сухопутних ссавців, і навіть — людей.

6. Національний музей історії поховання в Х’юстоні, штат Техас

Швидше за все люди здивуються, дізнавшись, що музей, присвячений похорону, це не кладовище, а звичайна будівля посеред великого міста. Національний музей історії поховання в Х’юстоні експонує речі, яким-небудь чином пов’язані з похоронами, а також різним методам поховання і бальзамування.

7. Музей Дюпюітрена в Парижі, Франція

Існує безліч музеїв медичних досягнень, завдяки яким майбутні покоління зможуть дізнатися, наскільки далеко просунулися сучасні вчені в дослідженнях людського організму. А є й музей, сама ідея якого повністю протилежна. У паризькому музеї Дюпюітрена (французький хірург) зібрані приклади медичних відхилень, такі як деформовані і хворі зародки, людські органи і скелети, деформовані частини тіла, сіамські близнюки і зразки лякаючих вроджених дефектів і захворювань. Відвідання цього музею вимагає міцних нервів.

8. Зал слави і музей тарганів у Плано, штат Техас

Ніхто не любить тарганів. Одні люди відчувають панічний страх перед цими комахами, інші – огиду. У техаському місті Плано є музей, який спочатку відкрив дезінфектор для самореклами. Зараз у цьому місці зібрані сотні різновидів заспиртованих тарганів, а також гумористичні шаржі, на яких таргани одягнені як знаменитості чи історичні діячі.

9. Музей розбитих стосунків у Хорватії

Усі закохані пари повинні відвідати цей хорватський музей і прогулятися ним, тримаючись за руки. Після того, як екскурсовод розповість про найвідоміші історичні приклади нерозділеного кохання, про розбиті серця, розлучення та про те, до чого це все призвело, почуття відвідувачів безсумнівно зміцніють.

10. Музей хропіння в Альфред, Німеччини

Comments

comments

Жми «Нравится» и получай только лучшие посты в Facebook ↓

Музеї світу з креативними експозиціями, які варто побачити