facebook

Вчені розповіли, чому люди починають бачити привидів

Тепер ми знаємо все.

Вчені назвали причини, по яких люди починають бачити так званих примар.

Так, фахівці відзначили, що вісімнадцять відсотків людей на нашій планеті стверджують, що в певні моменти свого життя не тільки зустрічалися з примарами, але навіть виходили з ними на контакт. Вчені заявили, що одна з причин цього явища полягає в можливості сприйняття деякими людьми інфразвуку.

Так, двадцять два відсотки добровольців у ході експерименту зізналися, що під впливом звуку в сімнадцять герц відчували страх і бачили важкозрозумілі речі. Також може спровокувати галюцинації наявність плісняви в приміщеннях. Це пояснює, чому привиди найчастіше «з’являються» в закинутих будівлях. Крім того, причиною аномальних бачень є витік газу.

Під впливом чадного газу в гіршу сторону змінюється не тільки фізичний, а й психічний стан людини. Провокує появу привидів і брак чистого повітря. Відсутність достатньої кількості кисню може привести до запаморочень і помутніння розуму.

Велику роль у цій ситуації відіграє і самопереконання людини у факті наявності примар. Адже багатьом подобається відчувати почуття страху. У стресовій ситуації мозок вивільняє гормон під назвою дофамін. Він відповідає за відчуття задоволення.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Comments

comments

Жми «Нравится» и получай только лучшие посты в Facebook ↓

Вчені розповіли, чому люди починають бачити привидів