facebook

Дивний побічний ефект 6-ти годинного (або ще коротшого) сну

Шість годин сну здається дуже мало часу, щоб відпочити належним чином.

Існує багато досліджень, де підкреслюється, наскільки важливим є сон для підтримки ваги, зосередженності, витривалості, сили для зцілення та загального здоров’я. Тепер відома ще одна причина для того, щоб достатньо спати заради вашої краси: шість годин або менше сну вночі може призвести ваш організм до зневоднення.

У дослідженні, котре проводилось у штаті Пенн, науковці проаналізували звички сну та зразки сечі в більш ніж у 20 000 дорослих. Вони виявили, що люди, які спали біля шести годин або менше в середньому, мали значно більшу концентрацію сечі і на 60 відсотків частіше були зневоднені, ніж дорослі, які регулярно спали біля восьми годин вночі.

У дослідженні помічено, що вазопресин, гормон, який регулює гідратаційний стан організму, вивільняється до кінця циклу сну. “Вазопресин виділяється як швидше, так і пізніше у циклі сну”, – заявив провідний автор асистент біології біохімічного здоров’я та антропології в штаті Пенн Ашир Розінгер у своєму прес-релізі. “Отже, якщо ви прокидаєтеся раніше, ви можете пропустити вікно, під час якого виділяється більше гормону, що спричинить порушення гідратації тіла”.

Щоб боротися з цією проблемою, Розингер сказав, що впродовж дня дуже важливо пити воду, але після невдалого нічного сну це стає ще важливішим. “Якщо ви отримуєте лише шість годин сну вночі, це може вплинути на стан гідратації. Це дослідження показує, що якщо вам не вистачає сну, і ви почуваєтеся погано або втомилися на наступний день, потрібно почати випивати більшу кількість води “.

Зневоднення може мати негативний вплив на продуктивність, настрій та вирішення проблем; в довгостроковій перспективі це може призвести до появи каменів у нирках або інфекції сечовивідних шляхів.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Comments

comments

Жми «Нравится» и получай только лучшие посты в Facebook ↓

Дивний побічний ефект 6-ти годинного (або ще коротшого) сну