facebook

6 причин, чому інтроверти теж можуть бути хорошими лідерами

Існує твердження, що кращі лідери — екстраверти, так як вони володіють усіма необхідними якостями для цього. Однак, згідно з дослідженням, проведеним USA Today, приблизно 40% лідерів — інтроверти.

Рідко коли можна зустріти слова “інтроверт” і “лідер” в одному реченні. Зрештою, існує думка, що екстраверти — чудові оратори і з ними легко взаємодіяти. І саме це є тими двома важливими якостями, якими повинен володіти кожен лідер, і яких так бракує інтровертам.

Опитування, проведене USA Today, показує, що 65% керівників вірять: зосередженість на собі заважає під час виконання обов’язків.

Водночас, в статті вказується, що приблизно 40% лідерів якраз інтроверти, так як такі люди краще пристосовуються до ситуативних вимог. Білл Гейтс, Воррен Баффет і Чарльз Шваб — це лише кілька представників інтровертів.

Отож, ось 6 істин про інтровертів, які ви повинні знати.

1. Інтроверти розсудливі

Екстраверти більш сприйнятливі до винагороди, через що схильні до ризику, інтровертам ж навпаки — характерний обережний підхід. Від екстраверта дуже часто можна почути “Займімось цим!”, а інтроверт в такому випадку скаже “Чи впевнені ми, що нам варто це робити”.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Чому це знання дає нам перевагу? Схвалення ризиків — це як обряд посвячення лідера, який ставить його в непросте становище. Ви можете вагатись в момент прийняття рішення, зважувати всі “за” і “проти”. Але усвідомлення своєї схильності до прийняття рішень — це шлях до вдосконалення, адже підприємці роблять вибір кожного дня, а новий проект вимагає певного ризику для розвитку і розсудливості в використанні ресурсів.

2. Інтроверти слухають і вчаться

Замість показової балаканини, яка, як правило, визначає соціальну активність особистості, інтроверти більше слухають і засвоюють інформацію, перш ніж говорити щось самим.

За словами Сюзан Кейн, засновниці Тихої революції та авторки бестселерів, інтровертів також об’єднує любов до навчання та наявність внутрішньої мотивації.

3. Інтроверти характеризуються тихою вдачею

Пам’ятаєте такого маленького тихого хлопчика в школі, який не розмовляв багато і на нього ніхто не звертав уваги? Але одного разу він відкрився і заговорив. І що ж сталося? Всі вирішили послухати, що ж він каже.

Ось так діють інтроверти — вони вибирають вдалий момент і починають говорити спокійно і свідомо.

4. Інтроверти стримані

Ніхто не каже, що екстраверти — зарозумілі особи, але інтроверти оцінюють свої здібності та досягнення об’єктивніше (не плутайте це з недооцінюванням).

Завдяки цьому вони здатні визнавати свої помилки, недоліки, незнання чогось. Все це — ключові моменти, необхідні для досягнення успіху в роботі і в житті. Також вони готові почути нові ідеї та мати справу із суперечливою інформацією.

5. Інтроверти справляються з невизначеністю

Оскільки інтроверти менш чутливі до зовнішнього визнання, на відміну від екстравертів, їм комфортніше працювати з невеликою кількістю інформації і опиратись імпульсам, які ведуть до провалу. Інтроверти також мають схильність до пошуку альтернативних рішень.

Не вірите? Тоді повірте Альберту Ейнштейну, який колись сказав: “Це не я такий розумний, просто я залишаюсь на одинці з проблемами довше”.

Знаходити відповіді там, де є невизначеність, — це величезна перевага для будь-якого лідера.

6. Інтровертам комфортно працювати поодинці

В певний момент, навіть якщо ви працюєте з партнерами, ви зіткнетесь з ситуацією, коли вам доведеться працювати самому. Для інтровертів — це не проблема, тому що таким чином вони можуть зосередитись.

Стів Возняк, співзасновник Apple, сказав так: “Більшість винахідників та інженерів схожі на мене: вони сором’язливі і живуть в своїх думках. Вони працюють краще, коли самі, коли можуть повністю контролювати своє дітище. Мені б хотілось дати вам пораду, яку, можливо, важко прийняти, але працюйте на самоті. Це необхідно, якщо ви збираєтесь здійснити революцію в якійсь сфері”.

І пам’ятайте, думка про те, що інтроверти менш ефективні керівники, аніж їх побратими-екстраверти, є міфом. Незалежно від того, інтроверт ви чи екстраверт, — головне в бізнесі використовувати сильні сторони свого характеру.

В нас на сайті ви можете пройти тест на визначення типу особистості.

Comments

comments

Жми «Нравится» и получай только лучшие посты в Facebook ↓

6 причин, чому інтроверти теж можуть бути хорошими лідерами