facebook

Пропонуємо найефективніші способи збереження гормонального балансу без застосування будь-яких ліків

10 природних способів збалансувати гормони.

Баланс гормонів глибоко впливає на загальний стан здоров’я. Отже, якщо ваше тіло переживає будь-які гормональні зміни, у вас можуть бути неприємні симптоми, починаючи з сухої шкіри та свербіння, втоми та перепадів настрою і закінчуючи ПМС, збільшенням маси тіла, туманом мозку та мігренями. На щастя, ви можете покращити своє гормональне здоров’я, просто змінюючи спосіб життя.

Активізуйте кровообіг у ділянці тазу

Ефективна циркуляція в ділянці тазу має важливе значення для гормональної рівноваги. Отже, якщо нижній відділ живота є холодним на дотик, ваш таз, ймовірно, потребує певної допомоги. У цьому випадку спробуйте зробити самомасаж або застосувати компрес з гарячого чаю з свіжим імбиром на цій ділянці.

Їжте більше яєць

Щоб оптимізувати рівень гормонів, рекомендується вживати щонайменше 20-30 грамів протеїну. І серед усіх високобілкових продуктів яйця вважаються найбільш поживними. Вони допоможуть вам знизити рівень інсуліну та греліну, гормону, що викликає почуття голоду. Яйця також підвищують швидкість обміну речовин.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Практикуйте діафрагмальне дихання

Традиційна китайська медицина вважає, що ваші емоції та гормони тісно пов’язані один з одним наступним чином:

  • Страх впливає на кортизол і може спричинити проблеми з вашими репродуктивними органами, нирками та наднирковими залозами.
  • Фрустрація, нетерпіння та непрощення пов’язані з дисбалансом естрогенів і можуть спричинити захворювання у вашій печінці.
  • Переживання та тривога пов’язані з рівнем інсуліну і можуть призвести до діабету.

Якщо ви відчуваєте стрес, злість або перевантаженість, спробуйте практикувати глибоке дихання животом принаймні 15-20 хвилин двічі на день. Це допоможе вам зменшити гормони стресу і покращити загальне самопочуття.

Споживайте органічну їжу

Пестициди, мінеральні добрива та гормони росту, які використовуються в сучасних продуктах, можуть зруйнувати вашу ендокринну систему. Наприклад, пестициди містять ксеноестрогени, це синтетичні гормони, які плутають ваші внутрішні органи, оскільки вони імітують природний жіночий гормон естроген.

Таким чином, найпростіший спосіб відновити гормональний баланс – слідкувати за якістю харчування. Для цього завжди перевіряйте етикетки. Також краще знайти перевірених продавців і купувати з них органічні продукти.

Ви також повинні уникати їжі продуктів ГМО, оскільки для них використовують гліфосат. Цей гербіцид може викликати гормональні проблеми і призвести до депресії, безпліддя, вроджених дефектів і навіть раку.

Циклічне вживання насіння

Цей метод може допомогти вашому організму збалансувати прогестерон і естроген під час менструального циклу.

  • Фолікулярна фаза (1-14 днів): споживайте 1 ст.л сирого свіжозмеленого лляного насіння та 1 ст.л. насіння гарбуза (або насіння чіа / конопель) і приймайте 1500-2000 мг риб’ячого жиру щодня.
  • Лютеїнова фаза (15-28 днів): вживайте 1 ст.л сирого свіжозмеленого насіння соняшника та 1 ст.л насіння кунжута та приймайте1500-2000 мг олії примули вечірньої.

Такий цикл можна повторювати на протяхі 3 місяців, ви неодмінно відчуєте позитивні зміни.

Детокс ванни

Розслаблююча ванна з англійською сіллю допоможе вам збільшити рівень магнію в організмі та знизити гормони стресу в той же час. Просто наповніть ванну теплою водою і додайте 1-3 чашки солі. Крім солі, ви також можете додати 1/2 склянки харчової соди та кілька крапель ефірних олій. Приймайте ванну приблизно 12 хвилин, потім прийміть душ.

Гімалайська сіль

Звичайна куховарська сіль може бути шкідливою для людського організму, якщо споживається у великих кількостях, але натуральні солі дійсно можуть підтримувати ваше здоров’я багатьма різними способами. Ця природна альтернатива звичайній солі допоможе вам зменшити гормони стресу кортизолу і адреналіну, поліпшити нічний сон і підвищити енергію протягом усього дня. Щоб зробити розчин, візьміть скляну банку і заповніть приблизно на 1/4 з рожевої гімалайської солі. Додайте фільтровану воду у банку, обережно змішуйте воду та сіль, потім залиште її на ніч, щоб розчинити сіль. Додайте 1 чайну ложку розчину на склянку чистої води та пийте кожного ранку.

Споживайте адаптогенні трави

Адаптогенні трави можуть допомогти збалансувати гормони вашого організму та захистити їх від найрізноманітніших захворювань, у тому числі тих, що викликаються надмірним стресом. Серед адаптогенів, ви повинні знати і споживати наступні:

  • Авраамове дерево посилить вашу лютеїнову фазу, підвищить рівень прогестерону і підживить гіпофіз, залозу, яка контролює інші гормони.
  • Червона малина містить дубильні речовини, які розслаблюють м’язи в організмі, заспокоюють біль у шлунку та зменшують інші прояви стресу. А також полегшує ПМС і судороги.
  • Базилік допоможе вам позбутися тривоги та емоційного стресу шляхом збалансування рівня кортизолу.

Використовуйте ефірні олії

Олія шавлії містить природні фітоестрогени, які допоможуть вам регулювати менструальний цикл, полегшити симптоми ПМС та позбутися депресії та тривоги. Щоб зняти стрес, розпиліть 3-5 крапель цієї олії у вашій кімнаті. Якщо у вас виникають болі в шлунку або судороги в ногах, змішайте 5 крапель олії шавлії з 5 каплями кокосової олії та масажними рухами нанесіть суміш на уражену ділянку.

Фенхелева олія допоможе розслабити ваше тіло, покращити травлення, підвищити обмін речовин і зменшити запалення, викликане порушеннями щитовидної залози. Просто втріть кілька крапель цієї олії в ділянку шлунку або додайте 1-2 краплі на чашку чаю.

Лавандова олія відновить ваш емоційний баланс і поліпшить нічний сон, знімаючи почуття тривоги, депресії та стресу. Щоб досягти цього ефекту, розпиліть 5 крапель олії вдома, додайте 5 крапель до вашої ванни або нанесіть на скроні, шию або зап’ястя.

Чебрецева олія пом’якшує симптоми менопаузи та лікує безпліддя, депресію, випадання волосся та безсоння, покращуючи виробництво прогестерону. Просто додайте 2 краплі до вашої ванни або 2-3 краплі з рівними частинами кокосової олії на живіт.

Сандалове масло допоможе вам збільшити ваш лібідо, зменшити стрес, відновити розумову ясність і дати вам відчуття релаксації. Існує кілька способів його використання – вдихати олію сандалового дерева безпосередньо з пляшки, розпилити пару крапель у домашніх умовах або нанести його на зап’ястя і на ступні.

Ходіть босоніж

Заземлення або контакт з землею може суттєво знизити рівень кортизолу, гормону, який пов’язаний зі стресом, запаленням та безсонням. На ступнях ніг є близько 1300 нервових закінчень на квадратний сантиметр. Так що прогулянка босоніж по траві, піщаному пляжі або навіть по дорозі допоможе вам поглинути природну енергію з землі та покращити загальне здоров’я.

Comments

comments

Жми «Нравится» и получай только лучшие посты в Facebook ↓

Пропонуємо найефективніші способи збереження гормонального балансу без застосування будь-яких ліків