facebook

Поради дієтолога: як харчуватися взимку, аби захиститися від хвороб

Взимку для підтримки імунної системи нашого організму необхідні жири.

Дієтолог не рекомендує взимку сідати на будь-які дієти, оскільки стрес буде руйнувати імунну систему, яку в цей період потрібно підтримати.

“Підтримувати іменну систему необхідно, в тому числі, і з допомогою правильного раціону, в який входять білки, жири, вуглеводи, мікроелементи і вітаміни. Обов’язково дотримуйтеся режиму харчування – для того, щоб можна було б ввести в свій раціон все необхідне для організму”, – радить експерт.

На які продукти потрібно звернути увагу:

Білки. Для створення необхідної кількості імуноглобулінів нам потрібен білок. Вибирайте для себе білки тваринного походження, або ж рослинний білок, що міститься в бобових і (як це не дивно) в картоплі. Їжте два рази на тиждень яловичину або печінку, щоб отримувати не тільки білок, але і залізо, цинк та інші компоненти, які дуже необхідні нашому організму взимку.

Жирна риба – джерело поліненасичених жирних кислот. Підходить сардина, скумбрія, оселедець, тунець. У зимовий період часу, коли треба утеплятися і “ужирняти” раціон, жирна риба повинна бути 2-3 рази на тиждень.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Взимку для підтримки імунної системи нашого організму необхідні жири. Норма 0,8-1 г на один кілограм нормальної маси тіла. Рослинної олії (оливкової, кедрової, кунжутної) має бути 30-40% від усієї кількості жирів, яка надходить. Інша частина жирів повинна надходити з їжею тваринного походження (м’ясо, яйця, птиця, молочні продукти).

Жири – це не тільки енергетичний матеріал. Це дуже потужний захист. Без жирів немає легеневого імунітету. Легкі (як і шкіра) є першим бар’єром для інфекцій. З жирів тваринного походження ми отримуємо жиророзчинні вітаміни. Наприклад, вітамін А. Його наявність впливає на правильне оновлення ворсиночного епітелію легенів. Однією з функцій цих ворсинок – видалення слизу. Добова норма продуктів тваринного походження – 200 г.

Вершкове масло повинно бути не менше 82,5%. Уникайте безжирних дієт. Жири – це не тільки легеневий імунітет. Це ще й імунітет шкіри, у захисні функції якої входить і утримання вологи. У зимовий період, коли включаються опалювальні прилади, наша шкіра дуже пересушується. А це означає, що захисні властивості її слабшають і дають можливість інфекцій проникати в наш організм.

Їмо солодке тільки вранці після їжі, якщо вже не можемо зовсім обмежити його вживання.

Comments

comments

Жми «Нравится» и получай только лучшие посты в Facebook ↓

Поради дієтолога: як харчуватися взимку, аби захиститися від хвороб