facebook

Які причини депресії у жінок і які її наслідки

Жіноча депресія для багатьох здається нормою життя, але насправді при перших ознаках її прояву необхідно звернутися до фахівця.

Всупереч поширеній думці, великий депресивний розлад не є «нормальною частиною життя жінки» і його не можна відносити до категорії «жіночої слабкості». Депресивні настрої – це серйозне медичне захворювання, яке вражає мільйони людей по всьому світу.

Депресія – це виліковна медична хвороба, яка може виникнути у будь-якої жінки в різний час і з різних причин незалежно від віку, раси або доходу. Вона частіше зустрічається у жінок у віці від 25 до 44 років.

Багато факторів можуть сприяти депресії, наприклад, перед місячними, пологи, безпліддя і менопауза. Соціальні фактори також можуть призводити до більш високих показників серед жінок, включаючи стрес від роботи, сімейні обов’язки, ролі і очікування.

Представниці слабкої статі відчувають депресію приблизно в два рази частіше, ніж чоловіки. Дівчата 14-18 років мають стабільно вищі показники, ніж хлопчики в цій віковій групі.

Ознаки депресії під час ПМС

Підтримай нашу сторінку в Facebook.
  • Раптові коливання настрою
  • Дратівливість, гнів або посилення конфлікту з іншими
  • Пригнічений настрій або відчуття безнадійності
  • Тривога або напруга
  • Зниження інтересу до звичайної діяльності
  • Труднощі зосередження уваги або мислення
  • Втома
  • Зміна апетиту або тяга до їжі
  • Сонливість
  • Почуття перевантаженості

Різниця між ПМС і депресивними розладами, полягає в тому, що симптоми починаються за тиждень до менструації і закінчуються протягом перших кількох днів. Лікування може включати гормони, психотерапію і антидепресанти.

Шлюб / Пологи

Одружені люди мають більш низький рівень депресії, ніж самотні люди. Проте, у нещасних одружених людей найвищі показники цієї недуги. Приблизно 10% -15% всіх матерів отримують післяпологову депресію, яка найчастіше зустрічається протягом першого року після народження дитини.

Ставлення жінок до захворювання

Більше половини жінок вважають, що «нормальна» жінка перебуває в стані депресії під час менопаузи і що лікування не є необхідним.
Велика частина опитаних вважають, що депресія є «нормальною під час старіння».
Деякі стверджують, що матерям властиво відчувати депресію протягом двох тижнів після пологів.
Більше половини жінок вказали на збентеження або сором, як бар’єру для лікування.
В цілому, значна кількість представниць слабкої статі вважають, що вони «знають» більше про депресію, ніж чоловіки.
Медики всього світу закликають жінок не боротися самостійно з депресивними розладами. Ми не можемо діагностувати самі і зрозуміти вогнище захворювання, тому при перших незрозумілих симптомах емоційного стану краще звертатися за допомогою до фахівців.

Comments

comments

Жми «Нравится» и получай только лучшие посты в Facebook ↓

Які причини депресії у жінок і які її наслідки