facebook

Наукові пояснення божевільних вчинків, які люди роблять, коли вони закохані

Коли ми закохуємося, з нами відбуваються дивовижні речі.

Закоханість часто надихає людей. Вчені дослідили причини того, чому наша поведінка так різко змінюється, коли ми закохані. Вони пояснюють цю поведінку різними ” гормонами кохання”, такими як допамін та окситоцин, які впливають на наші емоції. Але чи справді це почуття дійсно змушує вас почуватися хмільними і чи це може закоханість лікувати? Ми вирішили перевірити, як вчені пояснюють божевільні вчинки, які люди роблять, коли вони закохані. Ці сигнали та реальні почуття можуть допомогти вам зрозуміти, що відбувається у вашій голові, коли ви закохані.

Закохані часто поводяться так, ніби вони п’яні

Після кількох келихів вина стає легше спілкуватися, навіть з людьми, яких ми навряд чи знаємо, ми стаємо більш довірливими, а страх і тривога зникають. Окситоцин, один з гормонів кохання, впливає на організм точно так само, як і алкоголь. Ви коли-небудь помітили, що п’яні люди хочуть обійняти всіх навколо себе? Окситоцин також називають “гормоном обіймів”, тому що він змушує нас бути фізично близькими до інших людей.

Закохані часто набирають вагу або втрачають її

Існує популярний вираз в психології під назвою “любовні кілограми”. Багато пар набирають вагу на початку відносин. Можливо, це тому, що ми намагаємося компенсувати енергію, яку витрачає

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

наше тіло, або, можливо, це пов’язано з тим, що ми ходимо в кафе і ресторани вдвічі частіше.

До речі, вчені з’ясували, що пари, які набрали вагу разом, були більш задоволені своїми стосунками. Дослідники вважають, що це пов’язано з тим, що партнери відчувають менше тиску та страху не сподобатися через їх зовнішній вигляд.

Однак не всі пари набирають вагу. Дослідження окситоцину, що виробляється закоханими людьми, показали, що він знижує голод і регулює метаболізм. Так, метелики в шлунку можуть також вказувати на те, що ви втрачаєте вагу.

Голос закоханих змінюється

Американські вчені провели незвичайне дослідження. Вони попросили людей, які нещодавно почали романтичні стосунки, зробити кілька телефонних дзвінків. Інші учасники слухали їхні голоси і не могли відразу впізнати, з ким вони розмовляють. Під час бесід з партнерами жіночі голоси ставали нижчими, а чоловіки починали говорити голосом на тон вищим. Вчені вважають, що це тому, що партнери хочуть бути однаковими.

Закоханість – це як одержимість або наркоманія

Подумайте про час, коли ви були закохані. Ви, напевно, згадали людину, котру любили, як хотіли провести якомога більше часу з нею, а друзі казали, що ви одержимі.

Антрополог Хелен Е. Фішер з’ясувала, що коли людина закохується, активізуються ті ж самі частини мозку, як і при кокаїновій залежності. Ось чому ми так хочемо бути з людьми, в яких ми закохалися все більше і більше, і ми відчуваємо себе погано, коли їх немає поруч.

Закохані люди не можуть заснути

Багато хто з нас звик думати, що закохані люди проводять безсонні ночі, думаючи про своїх партнерів. Проте швейцарські дослідження показали, що в середньому людина, яка закохана, спить на одну годину менше вночі. І жоден із учасників не відчував себе втомленим, тому що якість сну не була порушена.

Серця закоханих вискакують з грудей

Потовиділення, прискорене серцебиття, червоне обличчя – це очевидні ознаки тривожності. Але насправді самий початок розвитку романтичної привабливості, що називається лімеренцію, супроводжується тими ж симптомами. Отже, якщо ви відчуваєте, що хтось змушує вас червоніти, ви, напевно, закохані.

Закохані люди хочуть писати вірші та співати романтичні пісні

Так багато красивих віршів написано людьми!

Голландські дослідження показали, що романтичні почуття пригнічують аналітичні здібності, але розвивають творче мислення. Ось чому ми хочемо робити дійсно оригінальні подарунки або сюрпризи для когось, кого ми любимо, навіть якщо немає підстав для цього.

Закоханість – це ліки від хвороб

Кілька досліджень показали зв’язок між романтичними почуттями та сприйняттям болю. Учасники експерименту, котрі закохалися, показали слабку реакцію на зовнішні фактори. Помірний біль зменшується на 40%, коли люди дивляться на фотографії когось, кого вони люблять, а більш інтенсивні болі зменшуються на 10-15%.

Інші дослідники встановили, що допамін виробляється швидше, коли людина закохана і діє як природний болезаспокійливий засіб. Тому, коли лікарі рекомендують робити щось, що ми любимо, коли ми хворі, їх порада може справді допомогти.

Любов солодка

Голландські вчені провели цікаве дослідження. Учасникам пропонувалося написати есе про їхній реальний досвід: одна група написала про закоханість, друга – про ревнощі, а третя – про щось нейтральне. Після цього вони скуштували цукерку та воду. Студенти, які писали про кохання, оцінили, що смак їжі був солодшим.

Закохана людина готова до будь-яких вчинків

Любов не тільки означає бути сексуальним, але й готовим піклуватися про вашого партнера. Дослідження, проведені в 2014 році, придумали термін “співчутлива любов”, що є дуже важливою частиною романтичних відносин. Якщо ви дійсно переживаєте про свого партнера, чи не забув він шапку або парасольку, ви закохані.

Comments

comments

Жми «Нравится» и получай только лучшие посты в Facebook ↓

Наукові пояснення божевільних вчинків, які люди роблять, коли вони закохані