facebook

Середня зарплата українців: у Пенсійному фонді назвали неймовірну цифру

Середня зарплата українців: у Пенсійному фонді назвали неймовірну цифру
Не зовсім зрозуміло, звідки беруться подібні виплати

У Пенсійному фонді України заявили, що середня заробітна плата в нашій країні в лютому склала майже 8,4 тисячі гривень, про що пише Хвиля.

В повідомленні фонду говориться: “Затверджено за лютий 2019 року показник середньої заробітної плати, з якої сплачено страхові внески та яка відповідно до Закону України “Про загальнообов’язкове державне пенсійне страхування” враховується для обчислення пенсії”. Крім того, наголошується, що показник середньої заробітної плати в Україні для нарахування пенсії становить 8 328 гривень 77 копійок.

Варто нагадати про те, що українці все активніше змінюють свої пенсії на інший вид виплат, при цьому експерти розповіли, як отримати більші соцвиплати і як обрати більш вигідні. Потреба переходу може виникати згідно з тим, що виплати призначаються громадянам країни за віком, по інвалідності або за нагоди втрати годувальника, і вибір іншого варіанту може бути більш кращий для українців.

У Пенсійному фонді з цього приводу сказали: “Згідно ст. 10 Закону України № 1058-IV від 09.07.2003 “Про загальнообов’язкове державне пенсійне страхування” особі, яка має право на різні види пенсій (за віком, по інвалідності, за нагоди втрати годувальника), призначається один із цих видів пенсії за його вибору. При цьому власним бажанням можна змінити вид пенсії. Для того, щоб з’ясувати доцільність переходу з одного виду пенсії на інший, потрібно звернутися в управління Пенсійного фонду, що виплачує пенсію”.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Нагадаємо, раніше наголошувалося, що субсидіанти, які отримують пільги на оплату компослуг “живими грошима”, отримають їх у квітні і травні. А ось влітку запрацює інша система. В уряді повідомили, що українцям замість грошей на руки субсидії будуть видаватися у вигляді доплат до пенсій або “живих” грошей в Ощадбанку.

Comments

comments

Жми «Нравится» и получай только лучшие посты в Facebook ↓

Середня зарплата українців: у Пенсійному фонді назвали неймовірну цифру