facebook

Підрив ЗАЕС: у МВС зробили термінове попередження та дали інструкцію

Представники влади все частіше роблять заяви про можливий теракт на ЗАЕС


Глава МВС Ігор Клименко надав короткий посібник для українців у разі катастрофи на Запорізькій атомній електростанції, вказуючи на першочергові дії, які необхідно вжити. Про це йшлося в ефірі всеукраїнського телемарафону.

Згідно з його заявою, важливо зберігати спокій у подібних ситуаціях. Дотримання цього основного принципу допоможе зосередитись і не забути основні правила, що сприяють порятунку власного життя та життя близьких людей.

“Зберігаємо спокій і слухаємо, що ми вам говоритимемо”, – зазначає міністр.

Необхідно усвідомлювати, що при виникненні вибуху на Запорізькій АЕС радіоактивне тло, викинуте в атмосферу, залишатиметься приблизно протягом 24 годин. Після цього періоду він знизиться приблизно 80% від вихідного рівня.

“За цей час, якщо не буде евакуаційних заходів, то ми кажемо, що кожен громадянин має закритися у себе в приміщенні, закрити вентиляційні системи, вимкнути кондиціонери, обігрівачі тощо”, – наголосив він.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Також рекомендується використовувати вологу ганчірку або скотч для загортання всіх отворів в будинках і квартирах. У Міністерстві внутрішніх справ наголосили, що у разі виникнення подібної катастрофи, росіянам буде надано чітку інструкцію із вказівками та правилами поведінки на зазначений період часу.

Тим часом глава ГУР Кирило Буданов повідомив, що терористи встановили вибухівку на околицях чотирьох із шести енергоблоків АЕС.

У разі найгіршого сценарію – вибуху на Запорізькій АЕС – найбільша загроза буде зосереджена у зоні радіусом 50 кілометрів навколо станції. Проте значне забруднення також спостерігатиметься в межах 100 кілометрів від епіцентру можливого вибуху, як попередили у Держагентстві з управління зоною відчуження.

До 50-кілометрової зони в Запоріжжі входять такі населені пункти: Кам’янка-Дніпровська, Кушугум, Малокатеринівка, Балабине, Балки, Василівка, Велика та Мала Білозерки, Дніпрорудне, Михайлівка.

На Дніпропетровщині вплив відчують такі населені пункти: Нікополь, Марганець, Покровське, Червоногригорівка, Грушівка, Томаківка, Покров.

У разі виникнення ініційованої росіянами техногенної катастрофи в Україні, подальший перебіг подій сильно залежатиме від погодних умов, особливо від напряму вітру.

Якщо вітер дме із заходу, радіація може поширитися на європейські країни. Якщо вітер дме зі сходу, то це може спричинити серйозні наслідки для самої Росії.

Comments

comments

Жми «Нравится» и получай только лучшие посты в Facebook ↓

Підрив ЗАЕС: у МВС зробили термінове попередження та дали інструкцію