facebook

РФ незаконно використовує українські родовища газу в Криму: завдала збитків у $5 млрд

Росія незаконно використовує родовища газу в Криму, які належать Україні, і вже видобула 9,2 млрд кубометрів блакитного палива.

Про це повідомляє прес-служба Національної акціонерної компанії «Нафтогаз України» з посиланням на слова генерального директора «Чорноморнафтогазу» Світлани Нєжнової.

«РФ досі видобуває газ. І станом на сьогодні РФ нелегітимно зі всіх родовищ, які належать Україні, вже видобула 9,2 млрд м куб», – йдеться у повідомленні.

Як зазначили в компанії, зараз Росія використовує надра дев’яти українських родовищ держкомпанії «Чорноморнафтогаз». Здобутих там обсягів газу вистачило б на рік роботи всієї промисловості України.

«Ми втратили бурові установки, газопроводи, власний флот та адмінбудівлі. Збитки оцінюємо в $5 млрд. Тож Нафтогаз звернувся з позовом проти Росії про стягнення збитків до арбітражного трибуналу в Гаазі відповідно до двосторонньої угоди про взаємний захист інвестицій між Україною та Росією», – йдеться в повідомленні НАК.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

У «Нафтогазі» нагадали, що в березні 2019 року суд у Гаазі ухвалив рішення на користь нацкомпанії та постановив, що Росія відповідальна за незаконне захоплення активів компанії в Криму.

Comments

comments

Жми «Нравится» и получай только лучшие посты в Facebook ↓

РФ незаконно використовує українські родовища газу в Криму: завдала збитків у $5 млрд