facebook

“Шaлeний дoщ хлинe в цих oблaстях, нaвiть синoптики пригoлoмшeнi прoгнoзoм”: дe будe мoрoз у -20 грaдусiв i снiгoпaд?

Українців попереджають про те, що в найближчі дні варто готуватися до рясних дощів і навіть грози. Деякі експерти раніше повідомляли, що імовірним залишається сніг у Карпатах. Загалом за історію спостережень у квітні в Україні фіксували навіть холод у -22 градуси. Фахівці роз’яснили, чи варто готуватися до подібного погодного стану справ.

Як інформує “24”, у середу дощі пройдуть на Заході та Вінниччині, вдень подекуди й на крайньому Сході та в Приазов’ї, у четвер вже у більшості областей. Однак, опади будуть невеликими й короткочасними. Також подекуди можливі грози.

Цікаво, що вночі на високогір’ї Карпат ще з мокрим снігом. Вночі в Україні 5 – 11 градусів тепла вдень 12 – 17 (3 квітня на Півдні до +20).

Далі, 4 квітня, у західних та північних областях вночі 2 – 8 тепла, вдень лише 5 – 10.

“У п’ятницю вночі на Південному Сході, вдень на Заході країни місцями невеликий дощ, на решті території без опадів”,– зазначили синоптики.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Додали, що температура вночі 1 – 6 тепла. На Півночі подекуди 0 – 2 морозу. вдень 8 – 13 тепла.

Тим часом на Півдні вночі 4 – 9, вдень 11 – 16 тепла.

Вітер буде переважно західний, південно-західний, 7 – 12 метрів на секунду. Втім, 3 квітня в Україні, крім Півдня, пориви 15 – 20 метрів на секунду, на високогір’ї Карпат 25.

Погода на місяць За прогнозом Укргідрометцентру, у квітні середня місячна температура повітря буде в межах 8 – 13 градусів тепла. У Каратах 6 – 7 градусів. Це близько до норми. Тільки в більшості західних, Вінницькій та Одеській областях на 1 – 1,5 градуса вище за норму. Місячна кількість опадів очікується в межах 30 – 52 міліметри, у Карпатах 60 – 89, що в межах норми.

Comments

comments

Жми «Нравится» и получай только лучшие посты в Facebook ↓

“Шaлeний дoщ хлинe в цих oблaстях, нaвiть синoптики пригoлoмшeнi прoгнoзoм”: дe будe мoрoз у -20 грaдусiв i снiгoпaд?