facebook

Народ просив – Зеленський дав відповідь: депутатів буде всього 100? Заява глави держави

Президент України Володимир Зеленський у відповідь на петицію про зменшення кількості народних депутатів у Верховній Раді заявив, що Комісія з питань правової реформи як консультативно-дорадчий орган при президентові вивчить цю можливість.

Як повідомляється на офіційному сайті глави держави, президент України відповів на електронну петицію № 22/053544-еп «Зменшення кількості депутатів Верховної Ради України до 100 осіб», розміщену на веб-сайті Офіційного інтернет-представництва президента України 22.05.2019, яку підписали 25 932 особи.

Зеленський відзначив, що, відповідно до частини першої статті 76 Конституції України, конституційний склад ВР становить 450 народних депутатів.

За словами президента, встановлений Конституцією склад Верховної Ради обумовлений не тільки навантаженням на державний бюджет України, а й низкою інших критеріїв, зокрема, чисельністю населення, кількістю виборців, виборчою системою, структурою парламенту тощо.

«З огляду на зазначене та враховуючи те, що скорочення кількості народних депутатів України має як позитивні, так і негативні наслідки, вирішення питання щодо зменшення конституційного складу Верховної Ради України потребує виваженого, ґрунтовного аналізу та наукового підходу», – заявив глава держави.

Зеленський нагадав, що указом президента України від 21 червня 2019 року № 421 утворено Комісію з питань правової реформи як консультативно-дорадчий орган при президентові України, пріоритетними напрямами роботи якої визначено, зокрема, підготовку та подання главі держави пропозицій щодо внесення змін до Основного закону України.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

«Беручи до уваги те, що зміна конституційного складу Верховної Ради України пов’язана із необхідністю внесення змін до статті 76 Конституції України, вивчення порушеного питання здійснюватиметься Комісією з питань правової реформи», – резюмував він.

Як відомо, Петицію про скорочення кількості народних депутатів України до 100 було оприлюднено 22 травня. Її підписали 25 тисяч 932 особи.

Відзначимо, що Володимир Зеленський також повідомив, що призначення нового керівника Одеського регіону відкладено у зв’язку з питаннями, що виникли стосовно кандидатури Андрія Андрейчикова, якого планували призначити головою облдержадміністрації.

Він наголосив, що добре знає Андрія Андрейчикова, якого раніше планували призначити керівником Одеської області. Водночас, як зазначив президент, про цю кандидатуру надходить великий обсяг негативної інформація.

«Ми вирішили не ризикувати Одеською областю», – сказав Зеленський.

Він додав, що в Одеському регіоні піду по шляху Львівської області – виберуть гідного керівника з декількох кандидатур.

Comments

comments

Жми «Нравится» и получай только лучшие посты в Facebook ↓

Народ просив – Зеленський дав відповідь: депутатів буде всього 100? Заява глави держави