facebook

“Минуло три роки”: Зеленський вимагає зустрічі з міністром МВС, генпрокурором і главою СБУ. Справа честі

У Києві проходить акція до третіх роковин вбивства журналіста «Української правди» Павла Шеремета «Хто вбив Павла? Три роки без відповіді».

Акція проходить на перехресті вулиць Івана Франка та Богдана Хмельницького — саме там 20 липня 2016 року підірвали автомобіль, у якому їхав Павло Шеремет.

Участь в акції взяли тимчасово повірений у справах США в Україні Вільям Тейлор, народні депутати та колеги Павла Шеремета.

Акція розпочалася о 8.00.

Учасники акції зазначають, що розслідування його вбивства рухається дуже повільно, пише Українська правда.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.


Головна редакторка видання Севгіль Мусаєва висловила очікування, що новий парламент звільнить міністра внутрішніх справ, голову Нацполіції та генпрокурора, «оскільки неприпустимо, коли такі злочини не розкривають за три роки», повідомляє Hromadske.

У посольстві США в Україні закликали українську владу «проявити прихильність до свободи преси і притягнути до відповідальності винних у смерті Павла Шеремета».

«Незалежні ЗМІ відіграють важливу роль в українській демократії», — підкреслили у посольстві.

До слова, президент України Володимир Зеленський присвятив вбитому журналісту свою публікацію в Фейсбуці.

Президент оголосив про зустріч 23 липня з міністром МВС і Генпрокурором, щоб обговорити справу Шеремета.

“Розкриття вбивства Павла Шеремета попередній Президент та правоохоронні органи називали «справою честі». Минуло 3 роки. Питань залишається більше, ніж відповідей.

23 липня прошу зібратися Генерального прокурора, Міністра внутрішніх справ, голову Національної поліції та голову СБУ й доповісти про хід розслідування. Запрошую на зустріч журналістів.

Українська спільнота вже давно має отримати відповідь на питання «Хто вбив Павла?»”, – йдеться в повідомленні Зеленського.

Comments

comments

Жми «Нравится» и получай только лучшие посты в Facebook ↓

“Минуло три роки”: Зеленський вимагає зустрічі з міністром МВС, генпрокурором і главою СБУ. Справа честі