facebook

Офіс президента так і не домовився з ветеранами про марш на День Незалежності

Офіс президента Володимира Зеленського оприлюднив план заходів до Дня Незалежності, який цього року пройде без військового параду та у “новому форматі”.

Водночас ветеранські та волонтерські організації, які організовують власний марш 24 серпня, кажуть, що команда президента свої плани з ними не узгоджувала.

Парад, хода, марш: чи розколюють країну на День Незалежності?
“Хода гідності” і концерт замість параду – Богдан розповів про День Незалежності
Дзвони і “музично-хореографічний флешмоб”
“Цього року святкування 28-ї річниці Незалежності України пройде у новому форматі. Головний акцент урочистостей – діти як майбутнє країни”, – повідомили в Офісі президента в суботу.

Офіційні заходи мають початися 24 серпня о 9:30 біля пам’ятного Хреста на місці загибелі Героїв Небесної Сотні загальнонаціональною хвилиною мовчання.

“На знак того, що Україна та українці пам’ятають своїх героїв, пролунають сто ударів дзвона, які підхоплять інші міста держави. Вони символізуватимуть сто ударів серця кожного з полеглих Героїв Небесної Сотні”, – говориться в анонсі на сайті президента.

Зазначається, що у цьому заході візьме участь глава держави з родиною, а також сім’ї загиблих майданівців і бійців, а також ветерани АТО – вони покладуть квіти на місці розстрілів та пов’яжуть синьо-жовті стрічки навколо.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

“Під звук дзвонів на Майдані Незалежності буде піднято національний прапор. Військовий хор виконає Гімн України а капела”, – анонсують у президента.

Також на Майдані Незалежності пройде “музично-хореографічний флешмоб”: оркестри і відомі музиканти виконають “знакові українські пісні” у сучасному аранжуванні.

Близько 9:50 пройде нагородження “українців, які досягли успіхів у різних сферах”.

“Завершаться урочистості святковою ходою. Після цього об 11:00 розпочнеться Марш захисників України за участі ветеранів”, – йдеться у повідомленні Офісу президента.

Раніше там анонсували Ходу гідності за участі військових, медиків, вчителів, спортсменів, дипломатів і волонтерів та президента Володимира Зеленського.

“У центрі Києва відбудеться грандіозний концерт, організацією якого займається один з найвідоміших українських режисерів”, – повідомляв голова Офісу президента Андрій Богдан.

Comments

comments

Жми «Нравится» и получай только лучшие посты в Facebook ↓

Офіс президента так і не домовився з ветеранами про марш на День Незалежності