facebook

Небезпечний вулкан прокинувся на популярному курорті Італії: кадри вогненної стихії

Перед виверженням  потужний вибух.

Потім з кратера почав бити «фонтан» попелу, піску і вогню. Вчені зареєстрували також «вибух високої інтенсивності», який викликав деякі сейсмічні явища.

На популярному італійському курорті в Тірренському морі на північ від Сицилії відбулося виверження небезпечного вулкана Стромболі. Він відновив свою активність близько полудня у вівторок, 28 серпня, пише видання ANSA.

Виверження помітно з усіх куточків курорту.

Нагадаємо, що в останній раз подібне відбувалося на початку липня цього року. Тоді стихія забрала життя туриста.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Зараз же, за розповідями місцевих жителів, вулкан більш активний, ніж два місяці тому. На схилах вулкана виникли сильні пожежі, які в даний час гасять співробітники пожежної служби. Однак про потерпілих і руйнування поки що не повідомляється.

«Вся система була в стані бойової готовності, і вулкан постійно контролюється. До того ж, раніше мер заборонив відвідування гори, на якій знаходиться вулкан », – заявив глава цивільного захисту Анджело Борреллі.

Італійські ЗМІ повідомляють, що ожилий вулкан викликав паніку серед туристів, відпочиваючих на острові. Коли після сильного вибуху людям на голови з неба посипався попіл і невеликі камені, вони поспішили сховатися в церкві Сан-Вінченцо. Місцеві жителі реагували на виверження значно спокійніше, оскільки давно звикли до активності вулкана.

Comments

comments

Жми «Нравится» и получай только лучшие посты в Facebook ↓

Небезпечний вулкан прокинувся на популярному курорті Італії: кадри вогненної стихії