facebook

Росіяни погрожують мінчанину, який замовив чай білоруською мовою

Житель Мінська замовив у магазині чай білоруською мовою, що викликало скандал. Мінчанину згодом почали погрожувати навіть росіяни

Про це повідомляє Радіо Свобода.

11 лютого мінчанин Арамаїс Міракʼян зайшов до фірмового магазину «Комунарка» на вулиці Червоній у Мінську випити чаю. Замовив по-білоруськи, на що несподівано отримав від касирки пропозицію говорити по-російськи, бо “у нас дві державні мови”.

На зауваження Мірак’яна, що він говорить “не по китайськи, і не по чеськи, а однією з державних мов”, касирка погрозила, що викличе охорону. Конфлікт вдалося вирішити за допомогою адміністратора, молодої дівчини, яка звернулася до відвідувача білоруською і дуже просила не писати скаргу.

“Адміністратор дуже вибачалася. Я завжди остовпіваю від хамства, але лист керівництву “Комунарки” я направлю обов’язково”, – написав Арамаїс у соцмережах.

Протягом останніх декількох днів мінчанин отримав сотні критичних повідомлень від росіян. Деякі з них, за словами Міракяна, містили погрози.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Хоча під його постом було чимало слів підтримки, зокрема від українців, росіяни відчули себе “дискримінованими” і почали посилати відверті погрози, долучилися і провідні російські ЗМІ.

Відреагував на пост Мірак’яна навіть член Ради Федерації Росії сенатор Ігор Морозов.

“Поява негативних процесів щодо російської мови, нехай навіть на побутовому рівні, це нове явище, повз яке керівництво Білорусі не повинно проходити”, – заявив Морозов.

“Людина, яка сходила просто попити чаю в кафе, відчуває себе так, ніби вона потрапила у країну абсурду. Я очікував чого завгодно. Коли я розміщував цей пост, то розумів, що буде резонанс. Але якби мені хтось сказав, що на це відреагує верхня палата російського парламенту? Я не знаю, що б відповів такій людині. Я б не сказав, що мене це лякає. Дивує швидше. Їм що, немає там чим зайнятися, у тій Росії?”, – сказав студент.

Звертатися до білоруських правоохоронців із проханням розібратися Міракʼян поки не планує. Каже, що не бачить в цьому сенсу.

Comments

comments

Жми «Нравится» и получай только лучшие посты в Facebook ↓

Росіяни погрожують мінчанину, який замовив чай білоруською мовою