facebook

Лукашенко: Росія боїться нас втратити, будемо будувати стосунки із Заходом

Білоруський президент Олександр Лукашенко напередодні президентських виборів, які відбудуться вже цієї неділі, у зверненні до парламенту заявив, що Росія боїться втратити Білорусь.

Росія боїться нас втратити, крім нас у неї не лишилось близьких союзників“, – заявив пан Лукашенко.

Перед цим він багато розповідав про нестабільність та конфлікти у світі й наполягав, що на цьому фоні “Білорусь єдина спокійна ланка у центрі Євразії, яка живе своїм розумом”.
Олександр Лукашенко повторив, що Росія для його країни була є і буде найближчим союзником. Але все ж таки поскаржився на Москву.

Хоча братські стосунки з нами змінила (Росія. – Ред.) на партнерські. Даремно. Партнерські стосунки будемо будувати із Заходом, США та Китаєм“, – сказав Лукашенко.

На фоні критики Росії він похвалився, що Захід останнім часом проявляє інтерес до співпраці з Білоруссю.

9 серпня у Білорусі відбудуться президентські вибори. На них опозиційне об’єднання на чолі зі Світланою Тихановською має шанси реально позмагатись за президентське крісло.

Тихановська є дружиною Сергія Тихановського – популярного блогера, якого влада не допустила на вибори і кинула до в’язниці.

Минулого тижня у Білорусі спалахнув скандал, коли білоруські силовики затримали у Мінську десятки бойовиків російської приватної військової компанії “Вагнера”.

Частина з них воювала на Донбасі на боці бойовиків. Білоруська влада натякає, що “вагнерівців” могли готувати до впливу на вибори у країні.

Comments

comments

Жми «Нравится» и получай только лучшие посты в Facebook ↓

Лукашенко: Росія боїться нас втратити, будемо будувати стосунки із Заходом