facebook

Український дипломат захворів на коронавірус

Український дипломат, який працює в одній з країн світу, заразився коронавірусом.

Про це заявив міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба, повідомляє “Європейська правда”.

“Зафіксований перший випадок захворювання дипломата в одній з країн світу. Закордонні дипломатичні представництва тимчасово переходять на дистанційний режим роботи, щоб зберегти спроможну мережу допомоги українцям по всьому світу”, – повідомив він.

Зазначається, що закоржонні дипустанови з 15 до 20 березня переходять на особливий режим, який передбачає дистанційну форму роботи зі зверненнями громадян та посилене опрацювання запитів громадян.

Таким чином, дипломатичні установи за кордоном продовжать здійснювати свої функції у дистанційному режимі крім форс-мажорних випадків, де потрібні негайні консульські дії та функції, особливо пов’язані з пандемією.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

“Особливий режим роботи – це не закриття наших посольств та консульств. Йдеться лише про тимчасові захисні заходи для співробітників дипслужби та переведення в онлайн і дистанційну форму всюди, де це можливо. Усі продовжують працювати в режимі максимальної мобілізації. Навантаження шалене, не скрізь у нас для нього є достатні ресурси, але ми робимо все, щоб оперативно вирішувати проблеми”, – повідомив Кулеба.

Гаряча лінія МЗС та поштові скриньки працюватимуть цілодобово. Крім того, громадяни можуть звертатися до співробітників дипломатичної служби через повідомлення на офіційні сторінки посольств та консульств у соціальних мережах.

Comments

comments

Жми «Нравится» и получай только лучшие посты в Facebook ↓

Український дипломат захворів на коронавірус