facebook

Тисячі уроків, конференцій та приватних розмов Zoom потрапили у відкритий доступ

Тисячі записів відеодзвінків Zoom було оприлюднено. Серед них записи конференцій, уроків, приватних розмов, а також особистих даних, зокрема дітей.


У відео, що потрапили в публічний доступ, розкривалися обличчя, імена, голоси та особисті дані дітей, повідомляє The Washington Post. Крім того, були оприлюднені записи сеансів терапії, зустрічей бізнесу, де обговорювалися фінансові звітності тощо.

Записи відеодзвінків потрапили на YouTube та Vimeo. За замовчуванням сервіс не зберігає відео, але користувачі можуть самі записувати відеорозмову. В такому випадку сервіс має надсилати всім учасникам розмови повідомлення про запис. The Washington Post припускає, що ці записи могли зберігатися в онлайн-сховищі без паролів.

Наприклад, за допомогою безкоштовного онлайн-пошуковика, який переглядає відкриті хмарні сховища, було знайдено понад 15000 результатів. І це лише за запитом з використанням згоди про імена за замовчуванням від Zoom.

Розробники сервісу проігнорували деякі вимоги з безпеки. Зокрема, вимогу давати записам унікальні імена. Таким чином, всі записи стали вразливими для зламу та викрадень.

Comments

comments

Жми «Нравится» и получай только лучшие посты в Facebook ↓

Тисячі уроків, конференцій та приватних розмов Zoom потрапили у відкритий доступ