facebook

В Іспанії автозавод Seat почав випускати апарати ШВЛ

Для виробництва апаратів використовуються деякі автомобільні деталі

Компанія Seat, що належить німецькому Volkswagen, почала випускати апарати штучної вентиляції легенів, необхідних для порятунку хворих COVID-19, повідомляє Deutsche Welle.

Перші апарати штучної вентиляції легенів (ШВЛ), виготовлені на заводі Seat, почали надходити в понеділок, 6 квітня, в відділення інтенсивної терапії іспанських клінік. Завод, розташований у місті Марторелла неподалік від Барселони, планує в найближчі дні випускати до 300 апаратів на добу.

До початку епідемії апарати ШВЛ, вкрай необхідні для хворих COVID-19, вироблялися кустарним способом лише на двох невеликих підприємствах в Іспанії.

Seat, на якому припинено випуск автомобілів через епідемію, зміг розробити і налагодити виробництво апаратів ШВЛ, названих OxyGEN, протягом двох тижнів, підключивши для цієї мети співробітників свого конструкторського бюро.

Апарати виготовляються силами 150 робітників у цеху, який до цього збирав автомобілі Seat Leon. У них використовуються деталі цієї машини, зокрема, деякі шестерні, осі коробки передач і моторчики склоочисників.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

OxyGEN був перевірений в минулу п’ятницю і допущений до виробництва Іспанським агентством з ліків і медичного обладнання.

У заяві Seat наводяться слова Крістіана Фольмера, топ-менеджера компанії: «У важкі часи борг німецької компанії полягає у тому, щоб надати свої потужності в розпорядження іспанського народу».

Станом на 6 квітня кількість заражених в Іспанії, однієї з країн, які найбільше постраждали від коронавірусу, складає 135 032 чоловік. Померло 13 169 осіб, одужали понад 40 000 людей.

Comments

comments

Жми «Нравится» и получай только лучшие посты в Facebook ↓

В Іспанії автозавод Seat почав випускати апарати ШВЛ