facebook

МОЗ закупить ліки від коронавірусу в США найближчим часом

Йдеться про “Ремдесивір”, який нині тестують в США.

Міністерство охорони здоров’я планує закупити в США препарат, який американські медики назвали дієвим при боротьбі з коронавірум. Про це на онлайн-брифінгу заявив міністр Максим Степанов.

“Цей лікарський засіб – “Ремдесивір”, був включений до нашого протоколу, до нашого стандарту лікування 2 квітня. Це дійсно противірусний лікарський засіб, який виготовляється однією з провідних американських компаній. МОЗ зараз займається тим, щоб закупити цей лікарський засіб і привезти його в Україну, в тому числі за допомогою дипломатичних каналів”.

Раніше повідомлялося, що у США

У США тестують нові ліки від коронавірусу – хворі одужують за тиждень
тестують новий препарат від коронавірусу “Ремдесивір”, від якого хворі одужують менше ніж за тиждень. “Ремдесивір” є противірусним препаратом для лікування Еболи та гарячки Марбург. Також його ефективно тестували і проти деяких коронавірусів, зокрема збудників близькосхідного коронавірусного респіраторного синдрому (MERS) та тяжкого гострого респіраторного синдрому (SARS). Про ефективність “Ремдесивіру” говорили також і китайські лікарі.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Нагадаємо, спалах нового коронавірусу розпочався з ринку морепродуктів та тварин у китайському місті Ухань. Він викликає симптоми, схожі на застуду, але швидко вражає легені й інші органи. Патоген належить до великої родини коронавірусів. Хвороба поширилася вже на десятки країн.

Всесвітня організація охорони здоров’я дала офіційну назву коронавірусній хворобі з Китаю – COVID-19. У самому Китаї її раніше назвали NCP (Novel Coronavirus Pneumonia), що означає – пневмонія, яка викликається новим типом коронавіруса. Перша вакцина від цього типу коронавірусу з’явиться не раніше, ніж через півтора року.

Схоже, джерелом спалаху коронавірусу є якась тварина. Водночас відомо, що вірус може передаватися і від людини до людини повітряно-крапельним шляхом. Є підозри, що недуга може передаватися навіть в інкубаційний період, коли носій хвороби не підозрює, що інфікований.

Comments

comments

Жми «Нравится» и получай только лучшие посты в Facebook ↓

МОЗ закупить ліки від коронавірусу в США найближчим часом