facebook

Хто може отримати допомогу по безробіттю під час карантину

Уряд збільшив мінімальну допомогу по безробіттю у період карантину через коронавірус з 650 гривень до 1000 гривень. Постанова набула чинності 18 квітня 2020 року.
Постанова застосовується з 12 березня та діятиме протягом 30 календарних днів після закінчення карантину, повідомила пресслужба Міністерства розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України у фейсбуці.

Мінімальний розмір допомоги по безробіттю підвищено до 1000 гривень для:

тих, хто протягом 12 місяців, що передували реєстрації в службі зайнятості, мають страховий стаж менше 6 місяців або звільнені з останнього місця роботи з негативних причин;
молодь, яка закінчила або припинила навчання в середньому та вищому навчальному закладі, звільнилася зі строкової військової служби і яка потребує сприяння в працевлаштуванні на перше робоче місце;
внутрішньо переміщених осіб, які документально не можуть підтвердити періоди своєї зайнятості.

У пресслужбі додали, що усім безробітним, які стали на облік у період карантину і отримують допомогу в мінімальному розмірі, допомога буде автоматично перерахована з першого дня реєстрації у службі зайнятості.

Міністр Мінекономіки Ігор Петрашко наголосив, що влада робить все можливе, аби підтримати людей, які залишились без роботи під час карантину.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Що відомо про безробіття в Україні
За місяць дії карантинних обмежень в Україні кількість безробітних зросла на 1 – 1,3 мільйона людей.
Рівень безробіття сягнув показника, найвищого за останні 15 років.
Насамперед роботу втратили ті, хто неформально працював у сферах, діяльність яких тимчасово призупинили на час карантину.
В Україні вже діють спеціальні програми підтримки бізнесу з полегшення кредитного навантаження, в яких головною умовою є – не звільняти людей.
Уряд обіцяє, що в найближчий час запрацюють й інші інструменти для боротьби з безробіттям.

 

Comments

comments

Жми «Нравится» и получай только лучшие посты в Facebook ↓

Хто може отримати допомогу по безробіттю під час карантину