facebook

Директорку харківського дитбудинку допитали через скандал із фільмом “ДАУ”

У Харкові допитали директора обласного будинку дитини №3. Його вимхованців 10 років тому задіяли в зйомках фільму Іллі Хржановського “ДАУ”.
Через скандальну стрічку харківські прокурори зареєстрували кримінальне провадження – щодо катування, пропагування культу насильства, а також щодо порушення прав і свобод дітей. Саме в рамках цього провадження й здійснювали допит директора дитбудинку,

Директора будинку дитини №3 вже допитали. Є розуміння того, що дійсно діти з установи були задіяні в зйомках. І зараз вирішується питання щодо доступу до документації будинку дитини та інших процесуальних дій у справі,
– розповів прессекретар прокуратури Харківської області Дмитро Чубенко.

Що саме розповіла чиновниця у прокуратурі не розголошують.

Водночас, у самому закладі торік була перевірка, під час якої виявили численні порушення: бруд, занедбаність, відсутність рушників та наявність прострочених ліків. Тоді в ОДА заговорили навіть про можливе звільнення 74-річної керівниці, яка вже багато років очолює будинок дитини, але до того не дійшло.

Скандал зі стрічкою “ДАУ. Дегенерація” Хржановського: головне

  • “ДАУ” – фільм російського режисера Іллі Хржановського, який розповідає про життя знаменитого радянського фізика та нобелівського лауреата Лева Ландау.
  • Певні сцени з фільму знімали у Харкові – зокрема й за участю дітей, яких брали з місцевого сиротинця.
  • Психологи та дитячий омбудсмен Микола Кулеба переконані, що фільм містить явні ознаки знущань із немовлят.
  • Представники компанії, яка виготовляла фільм, вважають, що у жоден спосіб на дітей не впливали: мовляв, лише під час монтажу кадрам додали максимально посилену звукову фонограму, щоб поглибити сприйняття.

 

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Comments

comments

Жми «Нравится» и получай только лучшие посты в Facebook ↓

Директорку харківського дитбудинку допитали через скандал із фільмом “ДАУ”