facebook

Знайдено нову причину високої смертності від коронавірусу

Високий рівень цукру в крові подвоює ймовірність смерті від важких форм коронавірусної інфекції навіть у тому випадку, якщо пацієнт не страждає від діабету чи ожиріння.

Як пише журнал Diabetologia, дослідження провели медики Хуачжунського університету науки і технологій (Китай). Вчені з’ясували, що люди, у яких був відносно високий рівень цукру у крові – близько 7 мілімолів на літр – вмирали від ускладнень при COVID-19 приблизно в 2,3 рази частіше, ніж інші пацієнти.

Аналогічним чином люди із середньою кількістю цукру у крові вмирали на 71% частіше, ніж інші хворі. Причому ця ймовірність не була пов’язана з розвитком ожиріння, діабету та інших розладів обміну речовин.

Крім того, підвищений рівень цукру у крові майже вчетверо збільшував вірогідність розвитку важких форм COVID-19 і різних ускладнень.

“У цьому випадку складно припустити, що всі ці люди страждали від раніше невиявленого діабету, оскільки загальна кількість хворих із високим рівнем глюкози наближалася до позначки у 29%, тоді як лише 12% населення Китаю є діабетиками. При цьому не можна виключати і те, що несприйнятливість до інсуліну у них виникла через зараження SARS-CoV-2 чи інших хвороб”, – зазначають дослідники.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Як саме високий рівень цукру в крові підвищує ймовірність загибелі носіїв COVID-19, вчені поки не знають. Але вони припускають, що надлишок глюкози у крові може сприяти формуванню тромбів і запалень, а також погіршувати роботу кровоносних судин.

Comments

comments

Жми «Нравится» и получай только лучшие посты в Facebook ↓

Знайдено нову причину високої смертності від коронавірусу