facebook

Вже осінню: українцям готують нові штрафи, за що каратимуть

Українські парламентарії продовжують спроби перетворити Україну в Європу – правда, в якості основного інструменту для реформ, вони вирішили вибрати штрафи. Так, з прийняттям нового законопроекту, розгляд якого готується в Раді, життя безкультурних курців значно ускладниться – за викинутий мимо урни бичок можна буде отримати солідний штраф.

Про це інформує PravdaTUT.Lviv.

Загалом, новий законопроект буде регулювати сферу відходів в цілому – отримати штраф можна буде за будь-яке сміття, кинутий в недозволеному місці. Як розповіла львівська юристка Лілія Баюш, новий законопроект має врегулювати всю сферу управління відходами.

На думку експертів, депутати мають намір наблизити санкцію за викинутий в Україні сміття до покарань, що застосовуються в Євросоюзі – так, штрафи за кинутий сміття виростуть до 1700-2500 грн.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

За словами юриста, така зміна законодавства передбачено взятими на себе Україною зобов’язань в частині приведення нашого законодавства у відповідність з європейським.

На сьогодні, покарання за викинуте в громадському місці сміття або недопалок – мізерний штраф, а патрульним поліцейським складно залучити громадян до відповідальності за таке порушення – як і за куріння в місці, де робити це заборонено. На даний момент штраф за дані порушення становить від 51 до 170 грн.

Правда, за викинуте в недозволеному місці сміття штрафи ще менші – за виставлене з під’їзду сміття, теоретично, можуть змусити заплатити штраф у розмірі до 170 грн. Тоді як за сміття, викинуте з вікна автомобіля, покарання складе нікчемні 17 грн.

Comments

comments

Жми «Нравится» и получай только лучшие посты в Facebook ↓

Вже осінню: українцям готують нові штрафи, за що каратимуть