facebook

“Стара пісня про нове”: У МЗС прокоментували намір Угорщини зберігати вето щодо вступу України в НАТО

“Стара пісня про нове”: У МЗС прокоментували намір Угорщини зберігати вето щодо вступу України в НАТО

У МЗС України кажуть, що подібні слова є неконструктивними.

Заступник міністра закордонних справ України Василь Боднар, коментуючи слова посла Угорщини в Україні Іштвана Ійдярто про збереження його країною вето щодо засідань комісії Україна-НАТО на рівні міністрів, поки Київ не змінить свою політику в забезпеченні прав меншин, заявив, що вносити зміни в законодавство на вимогу іноземної країни ніхто не буде.

Зі слів дипломата, подібні вислови посла суперечать конструктивній співпраці міністра закордонних справ України Дмитра Кулеби і його угорського колеги Петера Сіятра.

“Стара пісня про нове” – так можна назвати слова Посла Угорщини про закони. Українське законодавство ніхто не змінюватиме на вимогу іноземної країни! Трактуємо такі закиди як відхід від конструктивного треку, над яким працюють міністри Дмитро Кулеба і Петер Сіятро”, – написав Боднар.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Нагадаємо, посол Угорщини в Україні Іштван Ійдярто заявив, що Будапешт має намір і надалі блокувати відновлення роботи комісії Україна-НАТО через нібито три проведені реформи, які буцімто мають негативний вплив, зокрема, для етнічного угорського населення. Йдеться про реформу освіти, використання мови та адміністративна реформу. Крім того, Угорщина буде зберігати вето поки не побачить прогресу української сторони у забезпеченні прав меншин.

Як відомо, раніше Угорщина вимагала від України відтермінування імплементації мовної статті закону про освіту, а також скасування його дії на приватні навчальні заклади. Через ухвалення цього закону вона блокує співпрацю України та НАТО, зокрема зустрічі комісії Україна-НАТО на високому рівні.

Повідомлялося, що Угорщина зніме вето на переговори України з НАТО у разі повернення закарпатським угорцям права на навчання рідною мовою. Окрім цього, вона надасть 50 млн євро на розвиток прикордонної інфраструктури.

Comments

comments

Жми «Нравится» и получай только лучшие посты в Facebook ↓

“Стара пісня про нове”: У МЗС прокоментували намір Угорщини зберігати вето щодо вступу України в НАТО