facebook

Віктор Ляшко пояснив, які щеплення повинні мати дошкільники та школярі

Ті, хто не робив щеплення кожні 10 років, повинні звернутися до свого сімейного лікаря і провести ревакцинацію.


Сьогодні, 4 серпня, головний санітарний лікар України Віктор Ляшко розповів про те, які щеплення насамперед необхідно робити дошкільникам, школярам та дорослим. Про обов’язкову вакцинацію заступник міністра охорони здоров’я нагадав під час онлайн-брифінгу.

Залишилося менше ніж місяць до початку навчального року. Нам треба нагадати й передивитися вакцинальний статус дітей, які будуть відвідувати школу, – нагадав Віктор Ляшко.

Так, до 6-річного віку вакцинація повинна враховувати наступні щеплення:

чотири щеплення проти дифтерії, кашлюку, правцю і поліомієліту,

три щеплення проти гепатиту В і Hib-інфекції,

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

одне щеплення від кору, краснухи, паротиту,

одне щеплення проти туберкульозу.

У шість років, це перед навчальним роком або під час навчального року, залежно від дати народження, додатково проводиться щеплення проти кору, краснухи і епідемічного паротиту, а також від дифтерії, правцю і поліомієліту, – підкреслив головний санлікар.

За його словами, якщо зроблені усі щеплення, то вакцинація школярів до 14 років не проводиться – крім щорічного сезонного щеплення від грипу.

На жаль, поки що це щеплення не включено до національного календаря щеплень і не покривається коштами державного бюджету. У 14 років ми проводимо вакцинацію від поліомієліту оральною поліомієлітною вакциною, а також у віці 16 років проводиться вакцинація проти дифтерії й правцю. Надалі, після 16-річного віку, кожні 10 років ми повинні здійснювати ревакцинацію від дифтерії й правцю. Ця вакцина також надається безоплатно у кабінетах щеплень, – додав Віктор Ляшко.

Головний санітарний лікар наголосив, що ті, хто не робив щеплення кожні 10 років – тобто не ревакцинувався від дифтерії і правцю – повинні звернутися до свого сімейного лікаря і провести ревакцинацію.

Comments

comments

Жми «Нравится» и получай только лучшие посты в Facebook ↓

Віктор Ляшко пояснив, які щеплення повинні мати дошкільники та школярі