facebook

На руках у дружини: Пішов з життя легендарний актор. Несподівано – після інсульту

У Каліфорнії у віці 80 років помер американський актор і каскадер Ерні Орсатті. Причиною смерті, як повідомив його син Нун Орсатті, став геморагічний інсульт.

Як пише видання Hollywood Reporter, Ерні найбільш відомий за роллю в класичному фільмі-катастрофі 1972 року «Пригоди” Посейдона “». Його персонаж гине, падаючи з десятиметрової висоти у вікно на даху, що перекинувся догори кілем круїзного лайнера. Згодом в одному з інтерв’ю Орсатті розповідав, як виконував цей лякаючий трюк. У той час він ще не думав ставати каскадером, але режисер попросив його виконати падіння самостійно.

«Не відкидай голову назад, ти зламаєш собі шию. Вибери точку, дивись на неї і падай », – згадував він слова координатора трюків. «Вони хотіли, щоб я зобразив жах, і вони напевно його отримали. Я був наляканий до смерті », – сказав він.

Фільм претендував на премію «Оскар» в чотирьох номінаціях. І отримав дві нагороди.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Орсатті також знімався у відомих фільмах-катастрофах «Пекло в піднебессі» і «Рой».

Ерні – син відомої оперної співачки Інес Горман (яка знімалася в картині «Співаючі під дощем», а також в мелодрамі за участю Елізабет Тейлор «Любов краще, ніж будь-коли») і бесйболіста Ерні Орсатті-старшого.

Зі своєю дружиною Ліндою Ерні прожив 46 років – до самої своєї смерті. Його син Нун і внук Роуб Орсатті також стали каскадерами. Роуб брав участь в зйомках таких блокбастерів, як «Месники: Фінал» і «План втечі». Брат Ерні Френк був дублером Арнольда Шварценеггера у фільмі «Термінатор».

Comments

comments

Жми «Нравится» и получай только лучшие посты в Facebook ↓

На руках у дружини: Пішов з життя легендарний актор. Несподівано – після інсульту