facebook

Випрошений хрест-найважчий

Як стверджували святі отці, випрошений хрест – найважчий. Наприклад, моя мама завжди мріяла, щоб їй не доводилося мити посуд і прибирати… А моя подруга актриса і співачка Люля мріяла емігрувати («тільки б вирватися з цієї проклятої країни!»).


А мій приятель Льоня Золотаревский мріяв стати надзвичайно багатим. А красуня Ірен мріяла навчитися водити машину і купити собі щось на зразок «альфа-ромео».
І ось у моєї мами стався інсульт, і вона останні десять років житті не мила посуд і не прибирала будинок, а просто лежала в ліжку.А Люля поїхала до Ізраїлю і там оселилася в малій хатині і – актриса, співачка, балерина – ходила кожен день, заради прожитку, на очистку лісу збирати там якісь гілки, а вся її закордонна артистична кар’єра звелася до простої самодіяльності: у свята вона співала в застіллях і по-акторськи виразно розповідала анекдоти.
А Льоня Золотаревский казково розбагатів, але у нього вкрали дитину і вимагали за неї викуп. І коли він викупив сина, той сильно заїкався, а сам Льоня незабаром помеp від лейкемії. Лікарі говорили: це все – від перенесеного стресу.

А красуня Ірен навчилася водити машину, але оскільки у неї не було грошей, вона продала свою трикімнатну квартиру в новому будинку, на ці гроші купила «альфа-ромео» і зняла двокімнатну квартиру в центрі. А потім раптом господарі квартири невиправдано підняли ціни, Ірен рознервувалася і розбила машину і в результаті змушена була переселитися до колишнього чоловіка. Він жив з молодою дружиною і двома маленькими синами. Й Ірен півроку прожила у них в коморі, а потім кудись зникла.
Чесно кажучи, і я часом думаю: «Слава Тобі, Боже, що Ти не виконав деяких моїх божевільних бажань!»

Comments

comments

Жми «Нравится» и получай только лучшие посты в Facebook ↓

Випрошений хрест-найважчий