facebook

“Слуга народу” утримує першість довіри на місцевих виборах, а “За майбутнє” майже наздогнала “Батьківщину” — “Рейтинг”

За результатами останніх соцопитувань умовний 5%-й бар’єр на місцевих виборах долають п’ять партій, майже кожна з яких за останній тиждень покращила свій результат. Першість утримує “Слуга народу”.
Такі результати агрегованого рейтингу партій на місцевих виборах станом на 7 жовтня за даними соціологічної групи “Рейтинг”.

Так, “Слуга народу” набирає 17,2% серед тих, хто визначився і має намір прийти на вибори, “Опозиційна платформа – За життя” – 12,6%, “Європейська солідарність” – 11,7%, “Батьківщина” – 7,5% та “За майбутнє” – 7,2%.

Партію “Наш край” підтримують 4,0%. Радикальну партію Олега Ляшка – 3,9%, УДАР Віталія Кличка – 3,0%, партію Шарія – 2,6%, ВО “Свобода” – 2,4%, партії “Голос”, “Перемога Пальчевського”, “Сила і честь” – по 1,6%, партію “Пропозиція” – близько 1%.

Сумарний рейтинг інших партій (переважно місцевих), які беруть участь у місцевих виборах та були включені у список для дослідження, – 22,2%.

Про свою участь у місцевих виборах заявили 58% опитаних. 21% вагаються (50/50), ще 8% – можливо візьмуть участь, 13% – малоймовірно. У разі загострення ситуації з коронавірусом готовність взяти участь у виборах підтвердили 46%, 23% вагаються (50/50), 9% – можливо прийдуть на дільниці, 21% – малоймовірно. За останній тиждень тенденції стосовно декларованої явки практично не змінилися.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Аудиторія: населення України віком від 18 років і старші в усіх областях, крім тимчасово окупованих територій Криму та Донбасу. Вибірка репрезентативна за віком, статтю і типом поселення. Вибіркова сукупність: 5000 респондентів. Метод опитування: CATI (computer-assisted telephone interviews — телефонні інтерв’ю з використанням комп’ютера, на основі випадкової вибірки мобільних телефонних номерів. Помилка репрезентативності дослідження: не більш ніж 1,4%. Терміни проведення: 4-7 жовтня 2020 р.

Comments

comments

Жми «Нравится» и получай только лучшие посты в Facebook ↓

“Слуга народу” утримує першість довіри на місцевих виборах, а “За майбутнє” майже наздогнала “Батьківщину” — “Рейтинг”