facebook

Шмигаль розповів про план “Б” на випадок погіршення сценарію із захворюваністю на COVID-19

Прем’єр-міністр Денис Шмигаль заявив, що у разі погіршення ситуації із захворюваністю на коронавірус уряд готується запровадити більш жорсткі карантинні обмеження.

На його переконання, запроваджений урядом карантин вихідного дня має позитивно вплинути на динаміку захворюваності. “Сьогодні закінчується четвертий день карантину вихідного дня. Впевнений, що запроваджені заходи позитивно позначаться на динаміці захворювання. На випадок погіршення сценарію розробляється план Б. Вчора я розповів, що ми почали обговорення цього плану, аби вся країна мала про нього чітке уявлення“, – написав Шмигаль.

Він додав, що одночасно з обговоренням можливих посилених карантинних заходів, уряд продовжує зміцнювати медичну систему. “Міським бюджетам спрямовані додаткові 870 млн грн на покращення забезпеченості лікарень киснем. Вже виділений 1 млрд грн на закупівлю 6 млн експрес-тестів, які отримають сімейні лікарі та бригади швидкої допомоги. Активно ведемо перемовини щодо закупівлі ефективної та безпечної вакцини, яка матиме прекваліфікацію ВООЗ. Цього тижня, зокрема, обговорили з Європейським інвестиційним банком можливість перерозподілення $50 млн на ці потреби“, – зазначив Шмигаль.

Comments

comments

Жми «Нравится» и получай только лучшие посты в Facebook ↓

Шмигаль розповів про план “Б” на випадок погіршення сценарію із захворюваністю на COVID-19