facebook

В Україні знову змінили Правила дорожнього руху

Кабінет міністрів підготував проект постанови про внесення змін до Правил дорожнього руху, відповідно до якого, ПДР доповнюються новим розділом 4-1, в якому встановлюються “Права та обов’язки осіб, які рухаються в кріслах колісних”.

Про це народний депутат Олексій Гончаренко повідомляє у своєму Telegram-каналі.

Він наводить пункти розділу, відповідно до яких, особи, які рухаються в колісних візках (тобто інвалідних візках), мають право:

рухатися по тротуарах, пішохідних або велосипедних доріжках зі швидкістю пішохода

рухатися по краю проїздної частини дороги, вулиці чи узбіччю.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Особи, які рухаються на колісних кріслах зі швидкістю пішохода по тротуарах, пішохідних або велосипедних доріжках, мають право на переважне перетинання проїзної частини дороги по визначених пішохідних переходах.

Особи, які рухаються у колісних кріслах по краю проїздної частини дороги, вулиці чи узбіччю, повинні пересуватися в напрямку руху транспортних засобів по правій крайній смузі, поворот ліворуч та розворот дозволяються на дорогах з однією смугою для руху в кожному напрямку і без трамвайної колії посередині. Під час руху вони повинні виконувати вимоги Правил, що стосуються обов’язків велосипедистів і не суперечать вимогам цього розділу.

Окрім того, колісні крісла мають бути технічно справними і належним чином обладнаними. на них заборонено перевозити вантажі, які заважають керуванню, не можна буксирувати причепи і перевозити пасажирів.

Також крісла повинні бути обладнані світловідбивними пристроями, а під час руху в темний час доби по краю проїздної частини, вулиці чи узбіччю – зовнішніми світловими приладами.

Comments

comments

Жми «Нравится» и получай только лучшие посты в Facebook ↓

В Україні знову змінили Правила дорожнього руху