facebook

“Українці платять замало податків”: у Авакова пояснили, чому зарплати лікарів в Україні мізерні

У Міністерстві внутрішніх справ України знайшли пояснення мізерним зарплатам українських лікарів. Радник міністра Арсена Авакова Антон Геращенко заявив, ніби проблема полягає у тому, що українці не платять податки.


Про це Геращенко заявив у прямому ефірі ток-шоу “Свобода слова Савіка Шустера” в п’ятницю, 4 грудня.

Зарплати лікарів мізерні через “масштабні схеми” українців.

Говорячи про неможливість підвищити зарплати українських лікарів із бюджету, Антон Геращенко заявив, що українці вигадали масштабні схеми, через які страждає бюджет України. Йдеться про спроби підприємців ухилитися від сплати податків. За словами Геращенка, вони сплачують замало грошей у бюджет.

“В Україні триває схематоз зі сплатою податків. У нашій країні багато схем крутяться довкола продажу контрабандних товарів, великих торгових мереж, які роблять тисячі своїх співробітників ФОПами, щоб один співробітник продавав банани, інший рибу, третій м’ясо. У результаті відбувається колосальне ухилення від сплати податків, внаслідок чого ми не можемо платити нормальні зарплати лікарям і вчителям”, – заявив радник Авакова.

Попри те, Геращенко сказав, що в Україні також є і чесні підприємці. За його словами, це самозайняті особи та ті, хто реально працює на ринках. Втім, цих людей не стосується введення касових апаратів. Касові апарати потрібні тільки тим підприємцям, які мають в обороті 1 мільйон гривень і більше.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Геращенко про зарплати лікарів в Україні: відео

Що було раніше
Президент Асоціації анестезіологів Сергій Дубров зреагував на проект державного бюджету України на наступний рік і розкритикував владу через те, що там не передбачено коштів на обіцяне підвищення зарплат для медиків.

 

 

Comments

comments

Жми «Нравится» и получай только лучшие посты в Facebook ↓

“Українці платять замало податків”: у Авакова пояснили, чому зарплати лікарів в Україні мізерні