facebook

“Теляча мова”. Омбудсмен відреагував на приниження україномовної продавчині в Одесі ВІДЕО

“Теляча мова”. Омбудсмен відреагував на приниження україномовної продавчині в Одесі


Уповноважений із захисту державної мови Тарас Кремінь звернувся до Національної поліції з проханням відреагувати на приниження працівниці одеського магазину, яка спілкувалася з клієнтами українською. Про таке повідомили в пресслужбі омбудсмена.
Конфлікт між працівницею та відвідувачами виник у магазині одягу в центрі Одеси. На відео, яке опублікували в місцевому Telegram-каналі @xydessa, чутно, як відвідувачка називає українську мову “телячою” та запевняє, що “в Одесі такого ніколи не було”.
“Це теляча мова. Якби ми з вами жили по-людськи, мабуть, ми б з вами домовлялися як всі нормальні люди. Ви кажете, що ми маємо право. Звісно, ми маємо право. Зробили послугу”,–заявила жінка.

У відповідь на претензії продавчиня запевнила відвідувачку, що вона може спілкуватися будь-якою мовою, а говорити українською її ніхто не змушує. Натомість жінка почала розпитувати працівницю закладу, чи знає вона історію Одеси.
Відеозапис прокоментував уповноважений із захисту державної мови Тарас Кремінь. Він закликав Національну поліцію відреагувати на цей інцидент.
“Приниження продавців через те, що вони виконували норму закону – неприпустиме. Такі дії повинні однозначно кваліфікуватися за ст.161 Кримінального кодексу України. На жаль, події в Одесі супроводжувалися публічним приниженням державної мови”, – запевнив Кремінь.
Додамо, у подібних випадках омбудсмен радить невідкладно звертатися до поліції.
Наразі Суспільне намагається отримати коментар від пресслужби Національної поліції Одеської області щодо інциденту в магазині та заклику омбудсмена відреагувати на конфлікт.
Суспільне готове надати право всім учасникам події висловити свою позицію. Для цього рекомендуємо зв’язатися з редакцію в будь-який зручний спосіб.

Comments

comments

Жми «Нравится» и получай только лучшие посты в Facebook ↓

“Теляча мова”. Омбудсмен відреагував на приниження україномовної продавчині в Одесі ВІДЕО