facebook

Безкоштовному проїзду для пенсіонерів кінець

Монетизація покладе кінець пільгам на проїзд: пенсіонерів попередили про сумні перспективи

В Україні пільги для пенсіонерів по проїзду громадському транспорті тепер можуть монетизувати-вирішувати це буде місцева влада.


Про ситуацію розповідають у блозі “Суть подій” на каналі Знай.иа.

На думку журналістки Катерини Котенков,цей крок можна трактувати так, ніби на пенсіонерах знову вирішили заощадити. “Право вирішувати-вводити монетизацію пільг чи ні – буде віддано на відкуп місцевій владі. Якщо вони підуть на цей крок, то пільговики отримуватимуть на руки гроші, якщо ні – діятиме колишній порядок пільг, при якому компенсації за надання пільгового проїзду отримують автотранспортні підприємства. При цьому місцева влада буде сама визначати періодичність і терміни виплат монетизованих пільг”, – йдеться в передачі.
За словами журналістки, пільги в готівковій формі будуть на проїзд у міському, приміському та міжміському сполученні. При цьому на міських і приміських маршрутах буде надаватися грошова виплата, а на міжміських – компенсація, тобто та ж виплата, але вже після здійснення поїздки. При цьому пенсіонери і люди, які мають право на державну соціальну допомогу, отримуватимуть виплати автоматично – на свій рахунок у банку або поштою, а всі інші пільговики отримають гроші тільки після того, як подадуть до місцевих органів влади відповідні заяви.
Раніше в 2018 році вже було дві постанови Кабміну, перша з яких вводила порядок монетизації, а друга – соціальні норми за кількістю пільгових поїздок, але тоді ці постанови були оскаржені в суді. Окружний адміністративний суд Києва визнав їх незаконними, оскільки Кабмін не довів доцільність норми в 30 поїздок, а також її розподілу за видами транспорту.

Comments

comments

Жми «Нравится» и получай только лучшие посты в Facebook ↓

Безкоштовному проїзду для пенсіонерів кінець