facebook

Річний газовий контракт: з травня на українців чекає нововведення, як вчинити

Українців з 1 травня переводять на річний контракт

З травня всіх українців автоматично переведуть на річний газовий контракт. У разі, якщо споживача не влаштує Ціна – він зможе вибрати іншого постачальника.

Нюанс полягає в тому, що в разі, якщо ціни зміняться до старого Постачальника повернутися буде не так просто, адже у нього буде право відмовити в обслуговуванні споживача, який колись пішов до конкурента з більш дешевими цінами.

Газові компанії також можуть пропонувати громадянам місячні тарифи на газ. Для переходу споживач повинен буде подати відповідну заявку.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Всі газопостачальні компанії зобов’язані до 25 квітня опублікувати на своїх сайтах ціни на газ для споживачів, які будуть діяти з 1 травня 2021 року по 30 Квітня 2022 року.

У квітні більшість компаній вирішили залишатися в межах 6,99 грн / куб. але є і ті, хто встановив ціну вище березневої. У квітні ціни коливатимуться в районі 6,70-8,85 грн за кубометр.

На сайті НКРЕКП сказано, що остаточне затвердження Змін до Правил постачання природного газу та Типового договору постачання природного газу побутовим споживачам відбудеться 7 квітня. До цього часу положення проекту постанови можуть бути змінені.

Comments

comments

Жми «Нравится» и получай только лучшие посты в Facebook ↓

Річний газовий контракт: з травня на українців чекає нововведення, як вчинити