facebook

Україну знову “зарізали” на Євробаченні? Навіщо нам конкурс і чи варто від нього відмовитися

Україну знову “зарізали” на Євробаченні? Навіщо нам конкурс і чи варто від нього відмовитися

Навколо Євробачення, фінал якого відбувся 22 травня, знову розгорілися суперечки. Українці розділилися на два табори: одні переконані, що нам час припинити участь у конкурсі через його політизованість, інші впевнені – Євробачення допомагає Україні відчувати себе частиною Європи.

Український гурт Go_A набрав 267 балів за підсумками глядацького голосування, більше вдалося набрати лише переможцям конкурсу з Італії. Але в підсумку наші представники опинилися не на другому, а на п’ятому місці – журі інших країн серйозно вплинули на результат, поставивши Україну на дев’ятий рядок і давши всього 97 балів.

Яка причина такої великої різниці в оцінках, чи дійсно Україну “зарізали” на Євробаченні і чи варто нам взагалі відмовитися від конкурсу – читайте в матеріалі OBOZREVATEL.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Євробачення – частина політичних відносин?

Член професійного журі від України, відомий продюсер і телеведучий Ігор Кондратюк вважає, що політичні відносини між країнами все ще впливають на оцінювання виступів.

“Заполітизованість є. Хоча я, як член національного журі, не виключаю геополітику. Є, на жаль, така упередженість. Ба більше, геополітика є належною реакцією і ставленням до того, навіщо введено журі”, – сказав він.

Усі члени професійного журі від України 2021 року

Кондратюк зазначив, що організатори Євробачення ввели журі для того, щоб нівелювати вплив геополітичних чинників.

“Тобто, віддавати максимальні бали сусідам за сусідів: Скандинавії за скандинавів, Балканам за Балкани. Пострадянський блок також тоді обмінювався балами. Тому було введено журі”, – додав продюсер.

Україна віддала Італії найвищий бал

Кондратюк підкреслив, що для нього є неприйнятною геополітична аргументація за будь-якого голосування.

“У мене немає відповіді, чому професійне журі ставить менше балів Україні, ніж ми б того хотіли. З огляду на все, деякі країни точно працюють із членами журі інших країн, оскільки голосувати за свою країну не можна. Але бездоказово щось говорити – я вважаю, що це нижче моєї гідності. Тим більше, що я був членом національного журі. Емоції повинні бути у глядачів”, – додав він.

Гурт Go_A, який представляв Україну з україномовною піснею "Шум", посів п'яте місце в конкурсі

Go_A вразили європейців, але не їхнє журі?

Глава професійного журі України Олександр Пономарьов також стверджує, що однозначно Go_A поставили низькі бали. Однак пов’язує це з тим, що всі люди різні, мають різні смаки і думки.

За його словами, немає критеріїв, за якими оцінюють учасників Євробачення. Переможців конкурсу вибирають за загальним враженням від виступу, сказав Пономарьов, який теж представляв Україну на цьому конкурсі ще 2003 року.

“Я знаю, що ми рівні – що подобається, що не подобається. У кожного свій рівень особистих переваг і у кожного свій досвід і, напевно, цей рівень визначає, що подобається, а що не подобається”, – зазначив він.

Але водночас Пономарьов додав, що викорінити фактор голосування за принципом дружби і добросусідства не можуть десятиліттями.

Таблиця голосування на Євробаченні 2021

Так навіщо Україні Євробачення?

Українські артисти докладають багато зусиль у процесі підготовки та під час виступу на Національному відборі на Євробачення і під час самого конкурсу. На думку Кондратюка, що найбільше користі (і грошей) після виступів на міжнародній арені витягають саме молоді виконавці.

“Для молодих українських артистів, які останніми роками виступали на Євробаченні, наприклад, Мел у 18-му, це хороше вікно, через яке вони можуть показати себе європейському глядачеві. І деякі непрямі докази в мене є, що це ще й економічно вигідно, вибачте”, – поділився Ігор.

Він зазначив, що ротації на радіо стали досить значними.

Comments

comments

Жми «Нравится» и получай только лучшие посты в Facebook ↓

Україну знову “зарізали” на Євробаченні? Навіщо нам конкурс і чи варто від нього відмовитися