facebook

Кричущий випадок в Одесі: трьох пацієнтів вивезли на кладовище і кинули там

В Одеському обласному медичному центрі психічного здоров’я вивезли трьох пацієнтів на кладовище і кинули їх там. Всі три чоловіки мають інвалідність і недієздатні.

Про це на своїй сторінці в Facebook повідомила омбудсмен Людмила Денісова і повідомила, що вона перевіряє всю інформацію.

За її словами, всі три чоловіки з інвалідністю. У одного з них травма голови, в іншого немає обох ніг, третій – пересувається поповзом.

Чоловіки стверджували, що їх вивезли з медзакладу на цвинтар. Там їх і знайшли небайдужі громадяни. Всі троє тимчасово поміщені в Одеський міський центр без певного місця проживання. Туди для встановлення всіх обставин терміново виїхав регіональний представник Людмили Денисової.

Під час розмови з керівником центру вдалося з’ясувати, що 4 червня близько 16.30 до них по швидкій допомозі доставили трьох чоловіків. Один з них підтвердив, що вони дійсно перебували на лікуванні в Одеському обласному медцентрі психічного здоров’я.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

“У зазначеному закладі моєму представнику підтвердили, що знайдені чоловіки – їхні пацієнти, яких виписали напередодні за власним бажанням і за письмовою заявою. І пояснили, що зазначені особи перебували в задовільному психічному стані на момент огляду, до них не застосовували примусову госпіталізацію”, – написала Денисова.

 

Трьох пацієнтів психлікарні вивезли на кладовище і залишили вмирати (facebook.com/denisovaombudsman)

Хворі мали можливість самовільно залишати медцентр і повертатися туди за бажанням. Але залишається незрозумілим, як люди з інвалідністю могли подолати відстань в 7 км.цього в лікарні не пояснили.

Правоохоронці вже відкрили справу та розпочали досудове розслідування за частиною 1 статті 135 ККУ – “явне залишення без допомоги особи, яка перебуває у небезпечному для життя стані та позбавлена можливості вжити заходів щодо самозбереження через малолітство, старість, хворобу”.

Як ми писали раніше, омбудсмен назвав незаконні причини відмов прийому дітей до школи.

Comments

comments

Жми «Нравится» и получай только лучшие посты в Facebook ↓

Кричущий випадок в Одесі: трьох пацієнтів вивезли на кладовище і кинули там