facebook

Заразніше, небезпечніше і легко сплутати симптоми: лікарі зробили попередження про штам Дельта

Заразніше, небезпечніше і легко сплутати симптоми: лікарі зробили попередження про штам Дельта

Штам коронавірусу Дельта, який вже захопив кілька країн, досить небезпечний і непередбачуваний. Про це говорять медики, які вже з ним стикалися або вивчали дані досліджень.

Як розповіла лікар-інфекціоніст МОЗ України Ольга Голубовська, цей штам більш заразний і частіше укладає на лікарняні ліжка. Таку заяву фахівець зробила в ефірі “Україна 24”.

Заразний і швидко поширюється

“15 червня цей варіант “Дельта” в США внесли в список варіантів, що викликають заклопотаність. Це варіанти, які набагато легше поширюються, вони в три рази заразніше, ніж звичайні”, – пояснила інфекціоніст.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Вона висловила стурбованість тим, що цей штам може викликати сильне навантаження для медичної системи, оскільки може знадобитися велика кількість госпіталізацій.

За словами Голубовської, сильний спалах захворюваності штамом Дельта спостерігається вже в Росії, тому, що цей вид “вислизає від вакцинального і природного імунітету”.

Штам Дельта збиває з пантелику симптомами

Як розповів на брифінгу уряду Великобританії міністр з вакцин Надхім Захаві, у коронавірусу штаму Дельта є абсолютно нові симптоми. Найчастіше пацієнти скаржаться на головний біль, болі в горло і нежить.

І це збиває з пантелику і пацієнтів і лікарів, бо COVID-19 плутають зі звичайною застудою, оскільки основні симптоми коронавірусу – висока температура, сильний кашель, втрата нюху і смаку. Серед інших симптомів штаму Дельта називають також озноб, втрату апетиту і біль у м’язах.

До речі, лікар Тарас Жиравецький зазначив, що в індійського штаму Дельта є ще одна особливості – початок захворювання може мати схожість з симптомами отруєння.

ВООЗ назвав найбільш вразливих і прогнозує хвилю штаму дельти на осінь Виконавчий директор програми ВООЗ з надзвичайних ситуацій у галузі охорони здоров’я Майк Райан заявив, що штам Дельта швидше та ефективніше інших варіантів коронавірусу.

Він буде вражати в першу чергу найбільш вразливих-нещеплених. До осені цей штам може стати домінантним видом COVID – 19 у всьому світі та викликати швидкі спалахи серед не вакцинованого населення.

Comments

comments

Жми «Нравится» и получай только лучшие посты в Facebook ↓

Заразніше, небезпечніше і легко сплутати симптоми: лікарі зробили попередження про штам Дельта