facebook

“Авто затягнуло візочок під бампер і лишило від нього уламки”: мама 11-місячної дівчинки розповіла подробиці страшної ДТП

Зараз дитина все ще перебуває у лікарні.

У Вінницькій області у селі Ладижинські Хутори Гайсинського району наприкінці червня сталася ДТП. Нетверезий водій влетів у візок з дитиною. Немовля дивом не загинуло, але отримало важкі травми.

Про те, як все сталося, “Фактам” розповіла мама 11-місячної Домініки Вікторія.

За словами жінки, увечері того дня вона вирішила прогулятися з донькою дорогою поблизу колишніх сільських ферм, де місцеві їздять нечасто. Тож посадила доньку у візок і покотила. Повз них на великій швидкості пролетів легковик і здійняв стовп пилу так, що жінка змушена була підіймати капюшон візка, щоб дитина не дихала пилом.

“В цей час автомобіль зробив різкий віраж і поїхав у зворотному напрямку. Знову підняв справжню пилову бурю. І я навіть не встигла зрозуміти, як він у цих стовпах пилу злетів з дороги та врізався у візочок із дитиною. Машина просто вибила візок у мене з рук та полетіла далі вже узбіччям. Водій навіть не загальмував. Чесно кажучи, я зовсім не пригадую обставини аварії. Пам’ятаю лише, що машина затягнула візочок під бампер і лишила від нього уламки”, – розповідає жінка.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Вона говорить, що Домініка вилетіла з візка і впала у траву, а авто ще зробило кілька шалених віражів, виїхало з узбіччя знову на дорогу, а потім зупинилося.

“Свідки пригоди викликали швидку допомогу та поліцію. Я — бігом до дитини. Обличчя доньки усе синє від ударів та забоїв. Дитина плакала від болю та жаху. І я ще пам’ятаю, що з автомобіля виліз син водія та почав кричати, що, мовляв, слава Богу, дитина жива. І я ще відповіла: “Моя донька задихається!” Справді, донька важко дихала”, – розповідає Вікторія.

Дитину з мамою терміново госпіталізували спершу до Ладижина, а звідти до Вінницької обласної дитячої клінічної лікарні. У постраждалої дівчинки медики діагностували закриту черепно-мозкову травму, переломи двох ребер, численні переломи та травми голови, гематоми на мозку.

“Поступово донька одужує. Вже грається та посміхається, бо у перші дні у лікарні увесь час плакала від болю та шоку. Намагається сидіти, але їй ще важко через травму ребер, — каже мати дівчинки.

Зараз мама з донькою перебувають у відділенні нейрохірургії та черепно-лицевої хірургії. Винуватець ДТП свої вибачення до цих пір не приніс і не надавав дитині допомогу в лікуванні.

У громаді села такими діями водія обурені.

“Постраждало немовля. Та ще й у п’яній аварії. Цей чоловік сам виховував шістьох дітей. Старший прийомний син зараз проходить військову службу. Дві доньки вже заміжні, мають свої родини, ще одна донька теж вже доросла. Є ще двоє маленьких хлопчиків. Нині найменшими дітьми опікуються родичі затриманого. Ми із службою у справах дітей тримаємо ситуацію під контролем. Також ми бажаємо якнайшвидшого одужання потерпілій дитині”, – говорить староста села Ладижинські Хутори Микола Шаповал.

Староста повідомив, що водій не мав права сідати за кермо, бо він не вміє керувати авто і в нього немає прав. Автомобіль належить синові,який зараз служить в армії.

“Одразу після ДТП та під час огляду у лікарні медики діагностували у 47-річного водія 0,3 проміле алкоголю в крові. Це вже перевищення норми. Дійсно, цей чоловік офіційно не має водійського посвідчення. Нині він заарештований у слідчому ізоляторі. Кримінальне провадження розслідується за статтею 286, ч. 2”, прокоментував головний спеціаліст відділу комунікацій ГУ Нацполіції України у Вінницькій області Вадим Кобзар.

Comments

comments

Жми «Нравится» и получай только лучшие посты в Facebook ↓

“Авто затягнуло візочок під бампер і лишило від нього уламки”: мама 11-місячної дівчинки розповіла подробиці страшної ДТП