facebook

Новонароджене маля отримало опіки через недогляд персоналу у перинатальному центрі

Поліція відкрила справу. У перинатальному центрі Запорізької області новонароджена дівчинка дістала опіки спини та сідниць, після того, як її після народження поклали на зігрівальний килимок.

Про це повідомляє Національна поліція.

До правоохоронців звернувся батько дитини. Поліція встановила, що дівчинка народилась 20 серпня шляхом кесарева розтину і дві медичні сестри на тривалий час поклали новонароджену дівчинку на електричний зігрівальний килимок. Унаслідок цього немовля дістало опіки спини I ступеню та сідниць II ступеню. Наразі стан немовля стабільний.

Співробітниць перинатального центру усунули від виконання своїх професійних обов’язків на період проведення службового розслідування.

“За даним фактом відкрито кримінальне провадження за ч. 2 ст. 140 (неналежне виконання професійних обов’язків медичним або фармацевтичним працівником, якщо воно спричинило тяжкі наслідки неповнолітньому) Кримінального кодексу України”, – зазначили в поліції.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

За статтею передбачено обмеження волі на строк до п’яти років або позбавленням волі на строк до трьох років, із позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років. Зараз проводять досудове розслідування.

Comments

comments

Жми «Нравится» и получай только лучшие посты в Facebook ↓

Новонароджене маля отримало опіки через недогляд персоналу у перинатальному центрі