facebook

Професії майбутнього, до яких потрібно готувати своїх дітей

Часто батьки мають дилему, у якому напрямку навчати і розвивати своїх дітей, щоб через 10-20 років їх знання були актуальними і затребуваними.

Сучасний світ настільки стрімко розвивається, що нові професії з’являються щорічно. Гарна новина полягає в тому, що більшість молодих людей з легкістю освоюють нові напрямки. Але як бути з тими сферами, які вимагають тривалої підготовки і навчання? Які знання потрібно дати дітям сьогодні, щоб вони були успішними і затребуваними завтра? EtСetera вибрав найцікавіші та цілком реальні професії найближчого майбутнього, представлені в «Атласі нових професій».

Біоетики. Медицина в найближчому майбутньому залишатиметься важливою галуззю, тому і фахівці цього напрямку будуть затребувані. Однак удосконалення технологій з розшифровки людських генів, друк органів на 3D-принтері і клонування в майбутньому зажадають врегулювання моральної сторони питання. Такими нюансами будуть займатися фахівці з біоетики. Вони консультуватимуть лабораторії, здійснюватимуть нагляд над майбутніми експериментами. Програма з вивчення біоетики вже запущена в Єльському університеті.

Розробник кіберпротезів. Уже сьогодні вчені активно тестують перші функціональні кіберпротези та імплантати. Як тільки дані технології стануть доступними ширшому колу осіб, індустрія буде потребувати фахівців, що займаються розробкою індивідуальних функціональних штучних пристроїв та органів.

Екоспеціаліст. З огляду на стан нашої планети, експерти прогнозують появу такої професії, як фахівець з подолання системних екологічних катастроф. Йдеться про явища, пов’язані з навколишнім середовищем і розтягнуті у часі. Наприклад, забруднення навколишнього середовища, глобальне потепління, радіація. Інженери, що працюють з системними катастрофами, розроблятимуть програми з подолання та запобігання наслідків цих явищ.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Куратор колективної творчості. У майбутньому одними з найцінніших навичок будуть креативність і творчий підхід до вирішення завдань. У зв’язку з цим стане затребуваною професія – куратор творчого процесу, завданням якого буде підбір різних груп фахівців (програмісти, дизайнери, художники, вчені) для реалізації конкретних творчих проектів.

Сіті-фермер. Ця професія вже зараз стала затребуваною в деяких розвинених країнах. Сіті-фермери будуть займатися розвитком міського фермерства, а агропромислові господарства у великих містах повинні будуть вирішити продовольчі проблеми.

Режисер індивідуальних турів. Звичні туристичні маршрути, автобусні тури і пляжний відпочинок у форматі «все включено» буде менш затребуваним у майбутнього покоління. Замість цього для туристів будуть складати індивідуальні унікальні тури, що враховують усі потреби та інтереси конкретної людини або групи людей. Зараз вже існують подібні послуги, але в майбутньому професія режисерів індивідуальних турів стане масовою, замінивши традиційних туроператорів.

Інфостиліст. Щодня ми поглинаємо все більше і більше інформації, частина якої є відвертим інформаційним сміттям. Найближчим часом експерти прогнозують появу так званих інформаційних стилістів, які будуть займатися підбором інформації за запитом клієнта. На даний момент вже існують автоматичні алгоритми, що дозволяють генерувати необхідний контент, проте в майбутньому люди будуть звертатися до фахівців, які будуть складати для них «інформаційну дієту».

Comments

comments

Жми «Нравится» и получай только лучшие посты в Facebook ↓

Професії майбутнього, до яких потрібно готувати своїх дітей