facebook

Вчителька української мови та літератури була головою комісії на референдумі за “ЛНР”

Вчителька української мови та літератури була головою комісії на референдумі за “ЛНР”


Громадянку засудили до 5 років позбавлення волі зі звільненням від відбуття покарання на іспитовий строк 1 рік.

Сватівський районний суд Луганської області засудив вчительку української мови та літератури за посягання на територіальну цілісність і недоторканність України за попередньою змовою групою осіб.

Про це повідомляє “Судовий репортер” з посиланням на вирок від 22 грудня.

На початку травня 2014 року обвинувачена з мотивів несприйняття соціальної та економічної політики діючої влади України дала згоду на участь у якості голови у роботі так званої “дільничної виборчої комісії” під час проведення на території міста “референдуму щодо підтримки акта про державну самостійність “Луганської народної республіки”.

Голосування проводилося у приміщені Попаснянської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів № 24.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Жінка займалась складанням списків виборців, ідентифікацією осіб, що прийшли на виборчу дільницю, давала вказівки іншим членам комісії, видавала бюлетені для голосування. В кінці дня комісія порахувала бюлетені і віддала їх невстановленим особам. Одна із членів цієї виборчої комісії вже була засуджена минулого року.

Вчителька уклала з прокурором угоду про визнання винуватості в обмін на умовне покарання. У судовому засіданні вона каялася і наполягала на затвердженні угоди.

22 липня 2014-го українські військові підрозділи і добровольчий батальйон “Донбас” звільнили Попасну від бойовиків ЛНР. Але після того місто ще неодноразово обстрілювалось терористами і сьогодні залишається у прифронтовій зоні.

Comments

comments

Жми «Нравится» и получай только лучшие посты в Facebook ↓

Вчителька української мови та літератури була головою комісії на референдумі за “ЛНР”