facebook

“Спочивай з Богом, сину”. На Донбасі загинув 28-річний захисник України: подробиці та фото

Уперше пішов на фронт із братом. На Донбасі загинув 28-річний захисник України: подробиці та фото

На Донбасі продовжують гинути українські військові. Цього разу війна забрала життя 28-річного Віктора Кучеренка – старшого солдата 17 Криворізької танкової бригади. То була вже друга ротація бійця, у лютому він мав повернутися додому.

Докладніше про це читайте в матеріалі OBOZREVATEL.

Уперше пішов на фронт із братом

У селі Новолазарівка Баштанського району Миколаївської області готуються до прощання з Віктором. Хлопець загинув у вівторок, 11 січня, під час обстрілу під Попасною на Луганщині. У його рідному селі кажуть, що це велика трагедія як для сім’ї, так і для решти всіх людей, хто його знав.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Його мама раніше очолювала місцеву сільську раду. Нинішня староста Новолазарівки Раїса Сапожнікова каже, що Віктор був другим сином у сім’ї від другого шлюбу.

“У мами від першого шлюбу теж є син. Ось вони удвох із братом у 2016 році вирушили на фронт, бо хотіли захищати Україну. 2017-го повернулися. Віктор влаштувався шахтарем, пропрацював кілька років. А у 2020 році знову вирішив піти на фронт”, – розповідає вона.

Не послухав маму і пішов на фронт вдруге

Мама вмовляла Віктора не їхати на Донбас знову, наче відчувала лихо. “Вона говорила йому, що він вже там був, відвоював, досить. Але він нікого не послухався, нікому не сказав і знову уклав контракт. Нікому не розповідав, де саме перебуває. Дзвонив і казав рідним, що все добре, щоб не хвилювались. І ось тепер таке лихо”, – зі сльозами продовжує староста.

Раїса Наумівна згадує, що Вітек (так його називали у селі) після 5-го класу перейшов навчатися в гімназію до сусіднього селища Казанків. Потім закінчив СПТУ за фахом бухгалтер.

“Він був у мене на практиці, я тоді працювала бухгалтером у сільраді. Дуже тямущий і талановитий хлопець. У нас якраз була гаряча пора: кінець року, аудит. Все, що я просила його зробити, він одразу виконував. Розумів мене з півслова, йому не потрібно було зайвий раз пояснювати чи нагадувати”, – каже староста.

У селі про Віктора говорять як про хорошу і дуже веселу людину. Завжди усміхнений, жартував, ніколи ні з ким не конфліктував. Про сім’ю теж відгукуються позитивно. Його вітчим хоч і хворіє, але займається бджільництвом, сім’я має господарство.

Для Новолазарівки це перша така втрата. Ховатимуть Віктора Кучеренка у п’ятницю, 14 січня, на місцевому цвинтарі.

Напередодні OBOZREVATEL розповідав про ще одного захисника України, життя якого обірвалося на фронті. Хлопцеві було лише 23 роки, він міг зробити успішну кар’єру, але натомість вирішив, що має захищати рідну землю. Докладніше про нього читайте в нашому матеріалі.

Comments

comments

Жми «Нравится» и получай только лучшие посты в Facebook ↓

“Спочивай з Богом, сину”. На Донбасі загинув 28-річний захисник України: подробиці та фото