facebook

«Була кров, а ніг не було»: маму і сестру, внаслідок обстрілу Краматорська, доглядає маленький хлопчик (ФОТО)

«Була кров, а ніг не було»: у Львові маму і сестру, які залишились без ніг, внаслідок обстрілу Краматорська, доглядає маленький хлопчик (ФОТО)

У той страшний день мама вирішила вивезти дітей з-під обстрілів.

Зараз 11-річний Ярослав доглядає свою сестру-близнючку та маму, які втратили ноги внаслідок вибуху російської ракети на вокзалі у Краматорську. Дівчинка залишилась без обох ніг, жінка — без однієї. Страшну історію війни «Варта1» розповіли у пресслужбі львівської лікарні, де зараз перебуває родина.

Хлопчик подорослішав тієї миті, коли російська ракета прилетіла на вокзал Краматорська. Його сестричка і мама, які були на пероні, залишилися без ніг: дівчинка — без обох, жінка — без однієї.

«Ми з мамою вийшли за чаєм. Чекали, коли чай зроблять волонтери. Далі почула незрозумілі звуки, наче свист. Все що я побачила — усі люди присіли на пероні. Далі різко потемніло в очах. Потім я відкрила очі, відчула як сильно печуть ноги. Я хотіла підвестися. Плакала, мені було страшно. Потім я намагалася підняти ноги, але я не бачила їх, їх немає… Була кров, а ніг не було. Потім знайшла очима маму, яка теж була без ніг», — згадує той страшний день дівчинка.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Зараз 11-річний Ярослав їх доглядає. Навіть сам ходить у магазин поряд з лікарнею.

«Просять принести щось, покликати когось, вкрити, нагріти їжу, воду подати», — каже хлопчик.

Хлопчик зараз навчається у п’ятому класі. Дитина не стримуючи сліз каже, що сумує за бабусею, котом та собакою, які залишилися у Новгородську.  Ярославчик каже, що дуже хоче, аби мама і сестричка нарешті стали на ноги. До того часу обіцяє продовжувати бути їхньою надійною опорою і підтримкою.

Сама родина мешкала у Новгородську, що на Донеччині. Рідний тато діток помер, а вітчим — пішов воювати.

На початку квітня мама Наталя вирішила вивезти дітей з-під обстрілів. З валізами вони приїхали на вокзал.

Поки чекали потяга, Яна попросила в мами чаю, а Ярослав залишився стерегти речі в приміщенні. Коли мама з сестричкою вийшли надвір, пролунав вибух.

Наталя, яка досі не може собі пробачити того походу за чаєм, пригадує: коли розплющила очі, все було в крові. Потім побачила, що у доньки немає ніг. А після того, як не змогла підвестися, зрозуміла, що і сама без однієї кінцівки.

Зараз уже декілька тижнів родина перебуває в львівській лікарні. Їх доправив евакуаційний потяг.

«До нас були госпіталізовані дівчинка і мама та братик дівчинки, які отримали поранення ще 8 квітня внаслідок ракетного удару на вокзалі в Краматорську. Мама і дівчинка отримали важкі ушкодження. Зокрема у дівчинки — це ампутація обох ніг на рівні гомілок, а в мами ампутація лівої ноги та ушкодження тканин правої. На сьогоднішній день їх стан середньої важкості, рани уже на стадії загоєння і подальшим етапом буде протезування», — прокоментував стан постраждалих завідувач хірургічного відділення Дмитро Грицак.

Нині дітки і мама вже усміхаються, бо нарешті в безпеці. З подарунками до них постійно приходять волонтери та знаменитості.

Зовсім скоро сім’я вирушить на протезування та реабілітацію до США.

Нагадаємо, що росіяни атакували Краматорський залізничний вокзал вранці 8 квітня. На той час там перебували тисячі людей, адже саме звідти (від початку повномасштабного вторгнення рф на українську територію) проводилася евакуація цивільного населення до інших областей України.

Фото: надала пресслужба лікарні

Comments

comments

Жми «Нравится» и получай только лучшие посты в Facebook ↓

«Була кров, а ніг не було»: маму і сестру, внаслідок обстрілу Краматорська, доглядає маленький хлопчик (ФОТО)