facebook

Заборону на виїзд чоловіків з України скасують? На сайті президента з’явилася петиція

В Україні вже четвертий місяць триває повномасштабна війна з Російською Федерацією, а громадян країни чоловічої статі призовного віку не випускають за кордон з об’єктивних причин. Тим не менш, це влаштовує не всіх українців – багато хто вважає за необхідність брати до армії не всіх підряд чоловіків, а тих, у кого є досвід та навички ведення війни.

Відповідну петицію опубліковано на сайті президента України.

У петиції йдеться про те, що ініціативи про заборону виїзду з країни майже всім дорослим чоловікам не мають нічого спільного з правопорядком. Автор наголошує на тому, що не можна насильно змусити йти захищати Україну.

Крім того, багато чоловіків фактично стали єдиними годувальниками своїх сімей, а ті, хто працює за кордоном, не можуть виїхати за кордон. Це призводить до того, що в Україну не надходить валюта.

“Ми спостерігаємо черги до військкоматів добровольців, яких відправляють додому чекати вакансій. При цьому ті ж військомати полюють на чоловіків біля торгівельних центрів, щоб вручити їм повістки. З якою метою? Тільки хабарі – нічого іншого логіка не підказує. Ми спостерігаємо як чоловіки на дорогих автівках-іномарках, попри будь-які заборони, вільно виїжджають із країни. Оскільки будь-яка безглузда заборона породжує корупційні схеми. І влада сьогодні сама їх створює для таких “мажорів”. Знов-таки, виключно ради хабарів”, – йдеться у петиції.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Враховуючи вищезазначене, Володимира Зеленського просять виконати такі умови:

скасувати заборону виїзду з території України чоловіків віком від 18 до 60 років та повернути вільний перетин кордону громадянами України;
переглянути порядок призову під час мобілізації, запровадивши пріоритет призову добровольців;
посилити відповідальність працівників військкоматів та прикордонних пропускних пунктів за корупційні правопорушення.

Comments

comments

Жми «Нравится» и получай только лучшие посты в Facebook ↓

Заборону на виїзд чоловіків з України скасують? На сайті президента з’явилася петиція