facebook

“Росії доведеться відповідати”: у світі відреагували на трагедію у Кременчуці

Премʼєр-міністр Великої Британії Борис Джонсон вважає, що російський ракетний удар по торговому центру демонструє “глибину жорстокості та варварства”, до якої опустився Путін.

“Цей жахливий напад ще раз показав глибину жорстокості та варварства, до яких опустився російський лідер. Знову наші думки з родинами невинних жертв України. Путін має усвідомити, що його поведінка лише посилить рішучість Великої Британії та будь-якої іншої країни G7 підтримувати Україну стільки, скільки буде потрібно”, — цитує заяву Джонсона на зустрічі світових лідерів G7 в німецькій Баварії The Guardian.

Очільниця МЗС Франції Катрін Колонна оприлюднила заяву, в якій наголосила, що Росія продовжує “жахливі порушення міжнародного гуманітарного права”, без розбору бомбардуючи цивільне населення та цивільну інфраструктуру по всій Україні.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

“За ці дії Росії доведеться відповідати. Франція підтримує боротьбу з безкарністю в Україні”, – запевнила вона.

Речник Генсека ООН Стефан Дюжаррік назвав ракетний обстріл торгового центру “жахливим”. “Будь-який напад на торговельний центр, – це, м’яко кажучи, жахливо. І це далеко від лінії фронту”, – цитує “Укрінформ” його заяву на пресбрифінгу в понеділок, 27 червня.

Речник Генсека ООН також додав, що будь-яка цивільна інфраструктура, яка включає торговельні центри й цивільних осіб, ніколи не повинна ставати мішенню.

Comments

comments

Жми «Нравится» и получай только лучшие посты в Facebook ↓

“Росії доведеться відповідати”: у світі відреагували на трагедію у Кременчуці